Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

”Arta supremă a profesorului este de a trezi bucuria exprimării creatoare și bucuria cunoașterii” – Patrula de Reciclare a Colegiului Economic ”Petre S. Aurelian” din Slatina și Cel mai activ profesor din județul Olt – ediția 2012-2013

20 / 12 / 2013

#2013, #câștigător, #cel mai activ profesor, #liceu, #Olt, #poveste


Cu o istorie de 650 de ani și un centru istoric bine păstrat, orașul Slatina deține un important rol cultural în regiune. Însă, odată cu participarea Colegiului Economic ”Petre S. Aurelian” la proiectul ”Patrula de Reciclare”, Slatina s-a îmbogățit cu cel mai activ profesor în activitățile ecologice din județ — doamna profesor Georgeta Ifrim.

35 dintre cei mai motivați și ingenioși elevi din clasele IX-XII au primit misiunea de a schimba atitudinea localnicilor în privința necesității colectării selective a deșeurilor electrice. Au organizat mai multe întâlniri ca să ”pună țara la cale”, să-și testeze cunoștințele despre subiect și să anticipeze eventualele reacții ale concetățenilor.

Primul teritoriul ”cucerit” a fost școala. Au avut grijă ca toți colegii din școală să aibă materiale informative. Au amenajat mini-punctul de colectare. Împreună cu reprezentantul RoRec, agenții și profesorul lor coordonator au contribuit la campania de informare a locuitorilor orașului în legătură cu activitățile de colectare din luna decembrie.

Până în luna martie, au convins fiecare coleg, rudă, prieten sau cunoștință că singurul lucru bun care se poate face cu o vechitură electrică este să fie colectată și trimisă spre reciclare. O dată cu revelația a venit și acțiunea. Care mai de care au predat aparate uzate, lămpi, baterii, acumulatori. Pe cântar – nici mai mult, nici mai puțin de 800 kg.

Cu ocazia participării Patrulei la simpozionul județean cu tema ”Recuperare – Recondiționare – Refolosire”, la secțiunea ”Cum protejăm natura – exemple de bune practici”, tinerii agenți au prezentat Patrula de reciclare drept una din cele mai active și eficiente programe de educație de mediu. Au povestit cu mândrie ce au făcut și, mai ales, ce rezultate încurajatoare au avut.

Patrula de reciclare a profitat de fiecare oportunitate și să-și promoveze cauza. În aprilie, primăvara era deja instalată, iar proiectul școlar ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, le-a oferit cadrul ideal pentru o acțiune de amploare în oraș. Au adus alături de ei o echipă de susținători – 8 profesori și 240 de elevi, împreună cu care au împărțit peste 1000 de pliante și au comunicat despre efectele periculoase ale deșeurilor DEEE, atât asupra mediului înconjurător, cât și pentru sănătatea fiecăruia. Pe scurt, n-au rămas mulți slătineni care să nu știe că, la Colegiul Economic ”Petre S. Aurelian” există o Patrulă care veghează și un punct de colectare pentru DEEE mici.Olt (castigator)_Colegiul economic Petre S. Laurian Slatina

În aceeași săptămână, membrii patrulei au desfășurat și o activitate de colectare de deșeuri electrice împreună cu colegii de clasă. Astfel, când s-a tras linie la sfârșitul programului, patrula slătineană colectase în total 1168 de kg de deșeuri DEEE.

Cu aceeași bucurie, motivație și dragoste față de natură, elevii Colegiului Economic ”Petre S. Aurelian” s-au înscris și anul acesta în program. Cu Patrule câștigătoare ca ei și ca cea din Izbiceni,campionii naționali din 2013, județul Olt ia un start bun către obiectivul de 50g DEEE colectate/locuitor care va aduce patrulelor județene statutul de premianți naționali, la încheierea ediției 2014. Nu uitați însă – noi vrem să dăm acest premiu cât mai multor județe. Suntem darnici, deci… merită să vă străduiți!