Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Câștigătorul concursului “De ce credeți că nu se colectează deșeurile electrice atât cât ar trebui, în România?”

12 / 05 / 2017

#Bucuresti, #editia 2016-2017, #generale, #ilfov, #judetul ilfov, #Ora Patrulei de Reciclare, #Radio Gold FM


Suntem mândri foc de participanții la concursul din această săptămână! Am primit unele din cele mai interesante, complete și documentate răspunsuri! Putem face un foileton cu ele, nu glumă.
Felicitări câștigătoarei Maria Daria Dumitru, care a obținut cele mai multe Like-uri pentru comentariul ei, ”Din pacate, mentalitatea noastra a romanilor este deficitară in colectarea deșeurilor electrice.
Este mai comod sa arunci un Tv stricat la groapa de gunoi decat sa suni sa il reciclezi. Ar trebui să învățăm din scoala despre reciclare ca o disciplina separată!”

Felicitări și celorlalți participanți care ne-au impresionat cu răspunsurile lor. Vă recomandăm să le citiți pe toate, conturează o adevărată ”stare de fapt” a situației reciclării deșeurilor electrice și merită să ne dea idei tuturor:

Ioana Csiszer Giurgiu ”Și eu m-am întrebat de multe ori, dar cred că am găsit răspunsul: televizorul Diamant și frigiderul Fram mai pot fi reparate!!! Sau poate le postăm pe OLX și o să primim muuuulți bani pe ele! …. E trist, dar asta e realitatea! Noi românii, înțelegem greu că educația în acest domeniu trebuie să pornească de pe băncile școlii… și noi, românii, ne gândim la noi, ce mai contează cei care vor veni în urma noastră?”

Datcu Octavian ”(…)Pe planul acesta al conștientizării trebuie să fii capabil să ai o perspectivă de ansamblu asupra lumii și poziției tale în ea căci numai această privire de ansamblu oferă înțelegere și te ajută să faci legătura între acțiunile tale și efectele acțiunilor tale. Mă tem că așa ceva nu se obține decât prin educație, iar noi ca societate nu cred că facem îndeajuns în privința asta. Școlile nu cred că oferă aceste imagini de ansamblu asupra lumii, ci doar bucățele fragmentate din ea; lipsește perspectiva. (…).”

Adriana Mariana Sandu ”Foarte mulți oameni, în special în mediul rural nici măcar nu știu că aceste obiecte se pot recicla. Discutând cu oameni din mediul rural, opțiunea acestora este fie să le arunce la gunoi, fie le duc la fier vechi pentru 2-3 bănuți primiți. Foarte rare sunt cazurile în care unii le oferă în schimb pentru a-și achiziționa un electrocasnic nou și beneficiază de o reducere. Explicându-le că o baterie de ceas de mână degradeaza solul, unii habar nu au, e trist că din păcate mass-media nu pune accent pe astfel de informații…Ne bucurăm că putem oferi informații prin intermediul copiiilor în școli și grădinițe și astfel prin intermediul familiilor reușim să informăm treptat o parte din populație.”

Neti Spătărescu ”După părerea mea, nu se colectează deșeurile electrice atât cât ar trebui, în România, deoarece: conştientizarea şi stimularea populaţiei pentru colectarea selectivă a deşeurilor nu este încă bine realizată; doar o parte din populaţie reduce deşeurile şi le colectează separat în vederea reciclării corecte; autorităţile locale nu furnizează servicii de colectare pentru locuitori. Patrulele de reciclare DEEE, sunt o adiere în colectarea selectivă, dar am convingerea că vor forma o furtună pentru responsabilizarea românilor.”

Constantin Marginean  ”Ar trebui fixată o zi pe lună în care să poți lăsa elctricele/electronicele într-un spațiu amenajat lângă containerul de deșeuri menajere. Firmele interesate pentru colectarea lor le pot ridica din locul respectiv. Multă lume nu duce electronicele la punctele de colectare fie pentru că nu au cu ce și un transport închiriat este costisitor, fie din comoditate.”

Maria Luisa Vilcu ”Prefer să le dau la reciclat, decât să-mi ocupe loc în casă. De reparat nu se pune problema, pt că oricum se vor strica foarte repede și n-am rezolvat nimic. Doar nervi și bani cheltuiți degeaba. Mai bine le duce nepoțelul la școală când se strâng pt reciclat. Așa împușc doi iepuri dintr-un foc: scap și de lucrurile nefolositoare care ocupă spațiul și-mi fac și nepotul fericit că le duce la școală.”

Vă așteptăm și săptămâna aceasta la concursul de Ora Patrulei de Reciclare, să ne răspundeți la întrebarea: “De ce credeți că merită să faci voluntariat?”.