Autentificare
Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email,
apasă butonul Trimite și
vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ziua Patrulei de Reciclare din Covasna (25)Suntem o comunitate națională de tineri ecologiști activi, coordonați de cadre didactice. Stimulăm semnificativ comportamentul responsabil față de natură în România, promovând colectarea selectivă a deșeurilor de  echipamente electrice și electronice (DEEE) în comunitățile noastre.

Patrula de Reciclare este programul național de educație de mediu al Asociației Române pentru Reciclare – RoRec,  derulat în unitățile de învățământ pre-universitar din București și din țară, cu sprijinul inspectoratelor școlare locale, cu avizul Ministerului Educației Naționale și sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

Începând cu lansarea din anul 2011 până la a patra ediție 2014-2015, am format o comunitate de peste 70.000 de elevi și peste 1800 de cadre didactice, reprezentând tot atâtea unități de învățământ (grădinițe, școli, licee) care promovează colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în toată România.

Prin sutele de activități de informare și proiecte de creație desfășurate în comunitățile noastre, noi, copiii și profesorii, am contribuit la colectarea a peste 1.300.000 de kg de DEEE în România!

Pentru aceste performanțe am primit Premiul I la secțiunea ”Programe” la Gala Societății Civile ediția 2015.Diploma si trofeu Gala Societatii Civile

Prin programul Patrula de Reciclare, Asociația RoRec sprijină școala în misiunea de a forma o generație de tineri caracterizată de simțul responsabilității, grija față de mediul înconjurător, implicare în comunitate și încredere în propria putere de a aduce schimbări benefice în societate.

La începutul anului școlar, în grădinițeleșcolile și liceele înscrise, formăm Patrule de Reciclare – echipe de aproximativ 20 de elevi, îndrumați de un profesor coordonator. Cu ajutorul materialelor educative puse la dispoziția lor de Asociația RoRec, înţelegem potențialul de poluare al DEEE, conştientizăm faptul că reducerea acestui risc depinde de fiecare dintre noi și devenim ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunitățile noastre. Pe parcursul anului școlar, inițiem, pe plan local, activități creative și de informare prin care mobilizăm comunitățile să colecteze responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice pentru a reduce poluarea și pentru a respecta obiectivele cantitative de colectare impuse de normele europene.

Noi, agenții Patrulei de Reciclare devenim motorul schimbării de mentalitate referitoare la reciclare, cu efecte pozitive pe termen lung.

Și tu ne poți ajuta să îl colectăm și pe al doilea! Fii Suporterul nostru! Susține obiceiurile bune față de mediu în România!