Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Faceți loc pentru nou! Trei noi Suporteri ai Patrulei clujene

16 / 04 / 2014

#2014, #județul Cluj, #Suporterii Patrulei


Un proverb modern spune ”nu poți avea loc de lucruri noi și frumoase până nu te eliberezi de cele vechi și nefolositoare”. Alte trei firme din județul Cluj au adoptat această filozofie de viață și de afaceri, cu efect benefic dovedit. RO PLANET, TURDEANA și SCIT Technology și-au eliberat spațiul de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și au devenit Suporteri ai Patrulei de Reciclare clujene!

Ne-am debarasat de deșeurile electrice pentru că nu doream ca acestea să ajungă în natură. Am predat echipamente pe care nu le mai foloseam – tastaturi, mouse, monitoare cu tub, unități centrale și alte echipamente electrice. Nu aruncăm DEEE-uri care dăunează mediului, le colectăm pentru reciclare”, a spus Emilia Cioban, manager de resurse umane în cadrul companiei RO PLANET.

În orice firmă sau instituție, aparatele electrice vechi sau stricate se tot adună. Bateriile se consumă, siguranțele se mai ard, echipamentele se uzează. Uite-așa, se ocupă un spațiu util, cu deșeuri. În plus, activitatea nu stă pe loc – vechiturile trebuie mereu înlocuite cu aparate noi! Ce-i de făcut? Cei trei agenți economici au găsit, în Patrula de Reciclare, o soluție. Dar și oportunitatea să dea un exemplu de responsabilitate și să contribuie la educarea comunității lor. Cluj_Liceul Special pentru Deficienti de Vedere, Cluj.jpg_24 martie 2014.jpg (2)

Ne implicăm în program pentru a păstra mediul cât mai curat. Încercăm să informăm și să mobilizăm oamenii cu privire la riscurile pe care le au deșeurile aruncate în natură pentru că nu toți conștientizăm efectele. Este un program bine venit, mai ales pentru generațiile actuale, care vor avea mai multă grijă de mediul înconjurător”, spune Otilia Zoltan, responsabil de mediu în cadrul firmei clujene TURDEANA.

Și firma SCIT Tehnology a casat deșeuri în contul patrulei clujene pentru că „acest program este o oportunitate pentru noi de a salva natura de la distrugere”, ne spune Andrei Negoita, inginer de sisteme. „Am donat baterii de laptopuri, baterii de sisteme de stabilizare a curentului electric care conțin plumb, sulf și acizi puternici, dar și alte componente care trebuie depozitate în spații speciale. Programul este o idee foarte bună și merită să fie cunoscută de publicul larg. De aceea, vom pune un afiș în magazinul nostru, prin care să informăm comunitatea despre acest program”, ne explică reprezentantul firmei.

Cântarul DEEE al patrulei județene clujene urcă optimist către obiectivul ediției: 50g DEEE colectate per locuitor al județului. În plus, profesorii și elevii au câștigat aliați de preț în pentru misiunea lor de a informa și sensibiliza populaţia față de colectarea responsabilă a DEEE, ca gest fundamental de respect față de natură și de lege.

Cluj_Scoala gimnaziala Avram Iancu, BelisFiecare dintre noi, firmele și instituțiile pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare, predând spre reciclare electrice nefolositoare: aparatele mici, bateriile, becurile și neoanele pot fi duse la containerele speciale din unitățile de învățământ participante în program.

De deșeurile electrice mari din gospodării, birouri sau depozite, putem scăpa simplu, programând preluarea gratuită a acestora la TelVerde 0800 444 800 – apel gratuit din toate rețelele de telefonie. Fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici crește șansele tinerilor agenti de a primi recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește că cei din jur sunt receptivi la eforturile lor.

Patrula de Reciclare invită firmele, instituțiile și cetățenii să caseze și să predea spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice de toate felurile, să contribuie la succesul copiilor din comunitatea lor și să le sprijine demersul de a promova obiceiurile bune și civilizate.