Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare a scos din Lugoj peste 3000 de kilograme de deșeuri electrice!

28 / 11 / 2016

#editia 2016-2017, #judetul Timis, #lugoj, #patrula de reciclare


Cele 3 licee din Lugoj care participă la programul national de educație de mediu Patrula de Reciclare au reușit să-și scape orașul de peste 3000 kg de deșeuri electrice dăunătoare, într-o singură zi! 

Pe 26 noiembrie, profesorii coordonatori și agenții echipelor de la Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”, Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” și Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” au organizat o acțiune de informare prin care au ajutat oamenii din oraș să înțeleagă cât de periculoase pot fi deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și i-au convins să trimită la reciclare 3 tone de aparate electrice defecte sau vechi. Dacă ar fi fost păstrate prea multă vreme în case sau birouri sau, și mai grav, aruncate la groapa de gunoi sau în spații publice, aceste deșeuri ar fi putut periclita sănătatea oamenilor sau contamina surse vitale – apa, aerul, solul.Colegiul Tehnic Valeriu Braniste

Suntem mândri că facem parte din acest program. Prima acțiune ne dă curajul să continuăm. Cetățenii au folosit toate modalitățile despre care le-am vorbit sau au aflat din presă pentru a scăpa de deșeuri: au adus la punctul de colectare din școală, au sunat la TelVerde și au folosit chiar și aplicația DEEECollect“ a declarat doamna Maria Magdalena Purdea (Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”).

“Am fost împreună ne-am simțit bine și, în acelasi timp, am făcut ceva util. Doamnelor, domnilor, plecăciune pentru gestul „verde!” mulțumește Suporterilor doamna Daniela Mariana Popovici (Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”)

CAM01572Consider esențială implicarea civică în formarea tinerilor. Am colaborat foarte bine cu celelalte echipe si ne-am bucurat si de sprijinul reprezentanților locali ai programului. Vom continua. Vrem ca județul Timiș să se claseze printre primele 3 pe țară la această ediție” se simte îndreptățit să spere domnul Nicolae Sebastian Rotariu (Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”).

Cu acest succes ”la activ”, Patrulele timișene au motive de optimism – dacă exemplul celor din Lugoj este urmat de cât mai multe orașe din județ, poate cantitatea de deșeuri electrice colectate de către Suporteri – cetățeni, instituții, școli, firme, va aduce echipei locale unul din premiile naționale la care speră de multă vreme.

P.S.

Să nu uităm că Timișul este județul unde s-a lansat proiectul-pilot și unul dintre cele 7 județe în care s-au desfășurat toate edițiile programului. Aici, în județul Timiș, există 7 dintre cei 14 profesori coordonatori ”veterani” – care au participat la toate edițiile și au contribuit la succesul programului, pe parcursul anilor. Vă invităm să citiți prima ”poveste” (aici) a unuia dintre profesorii timișeni cei mai dedicați cauzei educației de mediu – un episod special din seria prin care onorăm cele mai frumoase exemple de perseverență în voluntariat.

***

Lugojenii care dețin aparate electrice și electronice vechi, defecte sau inutile, pot în continuare scăpa de ele repede și gratuit, contribuind, în plus, la reușita Patrulei de Reciclare:Coleg nat Coriolan Brediceanu 1

  1. Pot suna la TelVerde 0800 444 800 (număr apelabil gratuit în orice rețea de telefonie) sau numărul cu tarif normal 0751 302 114 pentru a solicita preluarea gratuită deșeurilor electrice grele sau voluminoase direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.
  2. Pot comanda online pe www.patruladereciclare.ro/recicleaza/ preluarea de la domiciliu a deseurilor grele sau voluminoase
  3. Fot folosi DEEECollect, aplicația pentru smartphone cu sistem de operare Android realizată de Patrula de Reciclare cu sprijinul Fundației Telekom România și lansată o dată cu ediția 2016-2017. Utilizatorii aplicației pot afla, cu doar câteva click-uri, care sunt punctele de colectare din apropierea lor, unde pot preda deșeuri electrice, și, de asemenea, pot chema serviciul de colectare să le preia aparatele mari de acasă sau de la birou. Tot prin DEEECollect, utilizatorii pot semnala deșeuri electrice abandonate, contribuind astfel la ecologizarea unor locuri amenințate de poluare.