Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Premiați pentru solidaritate față de mediul înconjurător

14 / 09 / 2016

#castigatori nationali, #editia 2015-2016, #județul Gorj, #județul Iași, #judetul sibiu, #ziua patrulei de reciclare


Au informat, au mobilizat, au colectat și au câștigat! Patrulele de Reciclare din județele Sibiu, Iași și Gorj au câștigat cele trei premii naționale ale ediției 2015-2016 pentru că au reușit să-și mobilizeze comunitățile să colecteze selectiv cele mai mari cantități de deșeuri electrice din țară.

Județele Iași și Gorj urcă pe podiumul național pentru prima oară. Județul Sibiu își aduce în palmares al treilea premiu național. Atât anul trecut, cât și la această ediție, sibienii au ocupat locul I pe țară.

Cele trei echipe județene câștigă datorită Suporterilor lor – Patrula de Reciclare_Gradinita Mihai Eminescu_Tg. Jiu_jud Gorjpărinții, colegii, firmele, instituțiile și membri comunităților lor care s-au mobilizat să le urmeze exemplul și au trimis la reciclare cele mai mari cantități de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE). Cei care s-au debarasat de aparatele electrice inutile au contribuit la succesul echipelor înscrise în program.

Premiile naționale ne transmit două mesaje foarte importante – pe de o parte, Sibiul, care câștigă de trei ani încoace, ne dovedește că este posibil să fim la înălțime permanent, să facem lucrurile așa cum se cuvine tot timpul. Cât despre faptul că în fiecare an, alte noi județe primesc un premiu național, aceasta înseamnă că, oricând, o echipă se poate ridica mai presus de așteptări, că orice județ este un potențial câștigător!

Suporterii Patrulei din Iași cât și Gorj ne-au surprins în mod foarte plăcut anul acesta – ieșenii au colectat de 8 ori iar gorjenii de 4 ori mai multe deșeuri electrice față de ediția precedentă! Tot la această ediție am avut și cel mai mare număr de județe care au depășit pragul de 50g DEEE colectate/locuitor în cadrul programului, în afara celor din top 3: Botoșani, Dolj, Harghita, Olt, Vâlcea. Ca să citez sloganul Patrulei, am dat ”deșteptarea” și chiar începem să ”ne salvăm” cu reciclarea” anunță Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Harghita_poze ZPRLa Sibiu, Iași și Târgu Jiu, Patrulele din cele trei județe se pregătesc de sărbătoare! Sibienii, ieșenii și gorjenii sunt invitați să împărtășească victoria alături de copiii județului lor, cu satisfacția de a le fi dovedit celor tineri că merită să lupte pentru o cauză bună.

Zilele Patrulelor de Reciclare vor avea loc în 23 septembrie (Târgu Jiu), 1 octombrie (Iași) și 8 octombrie (Sibiu).

La ediția 2015-2016, în cadrul programului au fost colectate peste 715.000kg de deșeuri electrice, iar peste 160 de echipe din toată țara sunt premiante.

Înscrierile la noua ediție încep vineri, 16 septembrie, pe www.patruladereciclare.ro

Cadrele didactice din grădinițe, școli și licee de oriunde din țară sunt invitate să își înscrie echipele pe site-ul programului, secțiunea ”Înscrie-ți școala!”.

În 2016, Patrula de Reciclare sărbătorește cinci ani și a lansat campania ”Avem 5 ani, contăm pe voi. Vrem 5.000 de Suporteri cu noi!”

În perioada septembrie 2016 – august 2017 Patrulele își propun să atingă un nou record –1 milion de kilograme de deșeuri electrice colectate în România, datorită eforturilor lor, într-o singură ediție!

Colectarea DEEE de la Suporterii Patrulei continuă fără întrerupere – orice aparat electric vechi sau stricat predați acum, se colectează în contul Patrulei locale la ediția curentă.Ialomita_Scoala Gimnaziala George Valsan_Amara

De la lansare, în 2011, Patrula de Reciclare a creat o mișcare națională de 90.000 de copiii și tineri și 3.000 de dascăli care au informat peste 3.500.000 de oameni și au mobilizat peste 1.000 de companii și instituții să trimită la reciclare aproape două milioane de kilograme de deșeuri electrice.

În fiecare an, datorită activităților de informare și sensibilizare a Patrulelor de Reciclare, din ce în ce mai mulți oameni, școli, firme și instituții colectează deșeurile electrice conform standardelor europene de protecție a mediului. Grație lor, se reduce o sursă importantă de poluare și se extinde la nivel național obiceiul colectării corecte a acestui tip de deșeuri.