Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Primăriile din țară casează deșeuri electrice în sprijinul Patrulelor de Reciclare din județul lor

21 / 04 / 2015

#județul Cluj, #lucretia presecan, #patrula de reciclare baisoara


Primăriile din toată țara casează deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) pentru a susține inițiativa ecologică a elevilor și profesorilor înscriși în programul Patrula de Reciclare, care susține responsabilitatea colectării selective a DEEE.

Primăria Orașului Săcueni este o instituție mare, cu mulți angajați, cu multe aparate electronice unde totdeauna ceva se defectează.

“Am decis să facem o curățenie generală și să casăm tot ce nu-i bun. Ne-am hotărât să-i  ajutăm pe agenții patrulei. Astfel, dintr-o dată am făcut două lucruri bune: am protejat natura și i-am ajutat și pe copiii noștri. Și colegii noștri de la primărie au ajutat, au adus și ei aparatele defecte de la ei de acasă.” – Beres Csaba, primarul orașului Săcueni din Bihor.

Ca instituție publică, primăria trebuie să transmită un mesaj de solidaritate și responsabilitate și să devină un model pe care comunitatea să-l urmărească.

Școala gimnazială nr. 2, Sebeș, județul Alba

Școala gimnazială nr. 2, Sebeș, județul Alba

“Este de datoria noastră să sprijinim și să-i educăm  pe copiii noștri ca să protejeze natura”, ne-a declarat Beres Csaba, primarul orașului Săcueni din Bihor.

Și Primăria din Târgu Jiu contribuie la păstrarea unui mediu curat. “Avem misiunea de a aduce alături de noi şi alţi parteneri care să susţină eforturile tinerilor noştri gorjeni agenţi ai Patrulei de Reciclare”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul orașului Târgu Jiu, județul Gorj.

„Avem responsabilitatea de a ne educa tinerii în ideea de a respecta şi a proteja natura.” – Florin Cârciumaru, primarul orașului Târgu Jiu, județul Gorj

 

“Copiii sunt un vector de imagine și un factor catalizator în familie. Prin imagine și puterea exemplului, autoritățile locale pot stimula entuziasmul copiilor.” – Simona Ekart, Responsabil de mediu la Primăria Municipiului Sebeș.

Primăria comunei Iara a decis să fie Suporter al Patrulei de Reciclare Băișoara deoarece cunoaște activitatea grupului de voluntar RoRec, profesorul coordonator Lucreția Presecan trăiește în localitatea Iara, iar între școală și primărie a existat întotdeauna o colaborare.

Colegiul "Mihai Viteazu", Bumbești-Jiu, județul Gorj

Colegiul „Mihai Viteazu”, Bumbești-Jiu, județul Gorj

“Am acceptat să fiu Suporter al Patrulei de Reciclare și datorită faptului că îmi amintește de o perioadă a vieții mele în care am fost profesor și știu cât este de important să fii alături de copii în tot ceea ce fac. Suntem atenți ca tot ce se defectează să fie colectat pentru Patrulă!”, ne-a spus Ioan Dorin Popa, Primarul comunei Iara din județul Cluj, care, împreună cu echipa sa de la primărie au adunat calculatoare defecte și le-a donat patrulei pentru că nu obișnuiește să le arunce la tomberon.

“Este important ca aceste aparate defecte să nu fie depozitate în instituție, e vremea ca noi românii să învățăm să nu mai adunăm lucrurile care nu mai folosesc, ci să le colectăm pentru a fi reciclate!” – Ioan Dorin Popa, Primarul comunei Iara, județul Cluj

Primăria trebuie să fie un exemplu pentru astfel de activități deoarece orice instituție are ca obiectiv principal menținerea unui mediu de viață sănătos pentru comunitatea sa. Astfel, fiecare primaria poate determina locuitorii comunei să aibă mai multă responsabilitate față de propria gospodărie și față de mediul în care trăiesc.