Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

29 de destine pe care le-am schimbat în bine

11 / 12 / 2015

#asociatia rorec, #editia 2015-2016, #proiect posdru, #SES


Anul acesta, pe lângă alte realizări incredibile, Asociația a creat 8 Structuri de Economie Socială (SES) și a oferit locuri de muncă pentru 29 de oameni aflați în situații materiale și sociale extrem de dificile. 29 de șanse la un viitor frumos, 29 de familii ajutate pe termen lung, 8 comunități care cunosc acest model de inovație în economia socială și colectarea DEEE.

Proiectul, cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, și-a propus și a reușit în mai puțin de 12 luni să înființeze și să facă operaționale opt Structuri de Economie Socială (SES) în regiunile Vest, Centru și Nord-Est ale României, structuri ce au ca activitate colectarea, sortarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Mai mult, 64 de persoane aparținând unor grupuri vulnerabile au beneficiat de informare și consiliere profesională, dintre acestea, 29 de persoane fiind angajate în cadrul SES-urilor, iar 21 luând parte la programe de formare în domeniul colectării de deșeuri electrice și electronice.Conferinta inchidere proiect POSDRU economie sociala

SES-urile create reprezintă un reper atât din punct de vedere funcțional, pentru că promovează colectarea corectă a deșeurilor electrice și electronice prin încurajarea tuturor cetățenilor să adopte acest mod responsabil de colectare și reciclare, cât și din punctul de vedere al contribuției directe la îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor proiectului prin aceea că le permite accesul pe piața muncii.

Cele 8 structuri de economie socială create în cadrul proiectului se află în municipiile Alba Iulia, Hunedoara, Sibiu şi în comunele Şcheia (jud. Suceava), Hărman (jud. Brașov), Sîncraiu de Mureş (jud Mureş), Săcălaz (jud. Timiş) şi Oituz (jud. Bacău).

Proiectul a urmărit schimbări pozitive, pe termen lung, în comunitățile în care a fost implementat, iar aceste schimbări sunt astăzi o realitate. Demersul nostru de a îmbunătăți situația profesională a persoanelor din categorii defavorizate s-a dovedit o reușită, iar acest lucru a oferit o nouă perspectivă familiilor lor. Vă prezentăm, într-un film emoționant, poveștile acestor oameni, noua lor viață de după angajarea la SES, precum și rezultatele activității derulate de aceste Structuri de Economie Socială.

Priviți și ascultați cum se poate schimba un destin.