Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

O imagine cu 1000 de cuvinte, o Patrula cat mii de like-uri – Patrula de Reciclare a Scolii Gimnaziale Basarab I, Curtea de Arges

9 / 08 / 2013

#2013, #Arges, #câștigător, #cel mai activ profesor, #poveste, #școală


Au ieşit pe locul II la concursul de fotografie organizat de Asociaţia RoRec pe pagina de Facebook în iarnă, concurs prin care fiecare Patrulă s-a prezentat comunităţii printr-o poză de grup reprezentativă pentru activitatea sa. În competiţie, s-au luptat eroic, până la ultimul LIKE, cu câştigătorii locului I, Patrula de reciclare a Scolii Nr.3 din Mangalia şi, pentru ca diferenţa de voturi a fost foarte mică, nu s-au demotivat: şi-au promis ca în ediţia următoare, vor ieşi pe primul loc. Perseverenţă de nota 10 zicem noi.

„În urma înscrierii în concursul de fotografie, sute de elevi ai școlii, cadrele didactice, părinții, vizitatori ai profilelor de Facebook s-au implicat în acțiunea de votare și de distribuire a informațiilor despre campanie pe paginile românești și străine. S-au realizat peste 1,000 de distribuiri ale fotografiei cu care școala noastră a intrat în concurs, s-au strâns peste 2,500 de voturi, s-a popularizat acțiunea la nivel internațional și am primit nu numai felicitări de la vizitatorii din multe țări, dar și un meritat loc II pentru care am muncit cu toată forța. Mulțumim organizatorilor pentru premiu și pentru încrederea acordată.”, ne spune emoţionată doamna profesoară Anca Popescu.

Dorinţa acerbă de a fi pe primul loc şi pasiunea cu care au militat pentru fiecare LIKE i-a evidenţiat clar în cadrul competiţiei fotografice. Practic, ei au arătat cum, printr-o prezenţă activă pe canalele de social media, pot reuşi într-un timp relativ scurt să popularizeze demersurile Patrulei şi astfel să facă vizibile unei lumi întregi, eforturile lor de copii dedicaţi, antrenaţi într-o misiune ecologică aşa de importantă.

Misiune de la care nu au abdicat o clipă, iar faptul că au fost tot timpul responsabili şi competitivi, a făcut ca doamna profesoară Anca Popescu să câştige premiul pentru cel mai activ profesor din judeţul Argeş. „Le-am predat copiilor la clasă dragostea mea pentru natură, dorinţa de implicare, ambiţia, caracteristici pe care şi le-au insusit firesc, cu inima deschisă.”, ne spune profesorul coordonator.

Succesul lor s-a datorat în mare parte şi dorinţei de a scoate activităţile Patrulei din perimetrul clasei sau al şcolii în care îşi desfăşoară activitatea. „Să ştie toată lumea că suntem puşi pe fapte mari” pare a fi gândul după care s-au ghidat în competiţie. Pentru că, nu-i aşa, nu poate fi vorba de îngrădiri sau de limitări atunci când eşti atât de responsabil faţă de colectarea nocivelor deşeuri electrice şi faţă de comunitatea din care faci parte.

Şi uite aşa au reuşit să demareze activităţi care să-i facă şi mai vizibili. Din imensa lor muncă de promovare a Patrulei, au ieşit 100 de lucrări artistice dintre care 40 au fost selectate pentru o expoziție dedicată nu doar copiilor, ci şi cadrelor didactice, părinților și vizitatorilor școlii.

Şi cum s-au considerat din start o Mare Echipă, au cooptat pe rând toţi parintii, profesorii din şcoală, personalul de întreţinere, un partener local destoinic, jurnalişti şi prezentatori TV care le-au lăudat eforturile în presa locală.  Un exerciţiu extraordinar de bun, care merită urmat ca model de reuşită si perseverenţă într-o competiţie şcolară de anvergură cum este Patrula de Reciclare.

Ce a rămas în final? Gustul victoriei şi dorinţa de a fi la înălţime în continuare. „Premiul a fost o răsplată meritată pentru efortul depus nu numai de cei mici, dar şi de adulţii care au trăit cu intensitate maximă toate activităţile derulate.” ne transmite cu un zâmbet ghiduş profesorul coordonator.

„La mai mare”, zicem noi şi la cât mai multe LIKE-uri pe Facebook şi în întreaga activitate şcolară!