Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Devino Suporter al Patrulei de Reciclare! Susține echipa noastră națională!


Scăpați de DEEE responsabil, cu Patrula de Reciclare. Suntem o echipă de copii, tineri, profesori harnici și responsabili din toată țara care ne-am hotărât să contribuim la protejarea naturii, încurajarea obiceiurilor bune și respectarea standardelor europene de mediu în România.

Obiectivul nostru este să convingem fiecare locuitor al judeţului nostru sau al municipiului București să trimită la reciclare măcar un deșeu electric, de la baterii, becuri și neoane, la frigidere, mașini de spălat, computere și orice alte aparate electrice și electronice vechi sau stricate, în beneficiul Patrulei!

E o misiune nobilă, dar nu ușoară. Avem nevoie de Suporteri! Cu ajutorul dumneavoastră, putem realiza această performanță care ne va aduce un premiu național! Să știți că se poate! Cu sprijinul Suporterilor lor, patrulele locale din Argeș, Bihor, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Olt, Sibiu, Timiș și Vâlcea au adus deja un premiu național în județele lor!

Deșeurile sunt colectate direct de domiciliul sau sediul dumneavoastră. Puteți să faceți o comandă în acest sens telefonic, la TelVerde 0800.444.800, cu acoperire națională, sau completați formularul de reciclare.

TRIMITE LA RECICLARE

Faceți parte dintr-o companie, instituție publică sau organizație de orice fel? Vă invităm să deveniți Suporteri Oficiali ai Patrulei de Reciclare, în prezent, singura modalitate prin care puteți susține un program educativ ecologic – doar printr-un gest simplu : debarasându-vă de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Noi vom fi activi tot anul școlar, vom organiza activități de informare și sensibilizare a comunităților față de colectarea și reciclarea DEEE. Cantitatea de DEEE pe care o vom colecta cu ajutorul dumneavoastră va juca un rol decisiv la succesul comunității noastre în program!

Vreți să fim câștigători, împreună ? Fiecare kg de DEEE pe care îl predați la reciclare pentru noi și fiecare mesaj pe care îl transmiteți mai departe contează ! Lăsați-vă inspirați de experiența câtorva din companiile și instituțiile care ni s-au alăturat până acum.

Ne puteți ajuta foarte mult, susținând fără niciun cost acest proiect de responsabilitate socială, prin trei acțiuni simple:

1. Casați deșeurile electrice în mod responsabil, în beneficiul Patrulei de Reciclare!

Identificați DEEE-urile care trebuie casate, din birouri sau depozite, și sunați la TelVerde 0800.444.800 (apel gratuit din toate rețelele de telefonie). Operatorul local partener va veni să le preia gratuit de la sediul dumneavoastră. De asemenea, puteți face o comandă online aici.

Cantitățile colectate vor fi calculate în contul Patrulei locale.

2. Mobilizați-vă colegii la colectarea DEEE!

Toți angajații dvs. pot preda DEEE-urile mari de acasă, în contul Patrulei, sunând gratuit la TelVerde 0800.444.800 sau completând formularul.

3. Povestiți despre noi tuturor colegilor, prietenilor și celor din jurul dumneavoastră!

Cunoașteți oameni, instituții sau organizații care dețin aparatură electrică veche sau defectă? Vorbiți-le despre Patrula de Reciclare și spuneți-le să ni se alăture! Astfel, sprijiniți eforturile noastre de a informa și sensibiliza comunitatea.

Vă invităm să ne urmăriți și pe www.facebook.com/patruladereciclare sau să ne scrieți la suporterpatrula@rorec.org

TRIMITE LA RECICLARE

De ce merită să ne susțineți?

  • Transmiteți un mesaj de solidaritate și responsabilitate și dovediți că spiritul de comunitate încă există
  • Vă debarasați responsabil de DEEE și vă asigurați ca acestea ajung să fie reciclate corect *)
  • Protejați natura, deoarece fiecare aparat electric ajuns la groapa de gunoi, pe câmp sau pe malul apei poluează
  • Comunicați implicarea dvs., adăugând valoare reputației organizatiei din care faceti parte ca bun vecin, exemplu de responsabilitate față de mediu și susținător al educației.

*) Conform Legii cadru a deșeurilor nr. 211/2011, art. 49 alin. (1), fiecare persoană juridică, producător și deținător de deșeuri, este obligată să țină evidența gestionării deșeurilor pe coduri de deșeuri conform Catalogului European al Deșeurilor, deci inclusiv pentru DEEE rezultate din activitatea proprie. Registrul reflectă un sistem intern coerent de gestionare a deșeurilor, se actualizează lunar și se raportează anual. Deținătorul de deșeuri este obligat să aibă evidența completă a modului în care acestea au fost generate, stocate și predate către valorificare. În caz contrar, persoanele juridice care nu au un registru de gestionare internă a deșeurilor, inclusiv DEEE, riscă să plătească amenzi cuprinse între 15.000 și 30.000 lei.

Obișnuiți-vă să colectați orice deșeu electric, zi de zi.

  • Cele mici și ușoare le puteti aduce la punctele de colectare sau într-un loc amenajat la birou
  • Deșeurile grele și voluminoase se preiau gratuit dacă sunați (apel gratuit) la 0800.444.800. Nu uitați să mentionați că sunteți Suporter al Patrulei de Reciclare!

Colectând deșeuri electrice faceți mai mult decât să îndepliniți o obligație legală și un gest de responsabilitate față de mediu – dați un exemplu de solidaritate față de tinerii comunității dumneavoastră, arătați că vă pasă de natură, de lege și de idealurile generației tinere.

Deveniți Suporter Oficial al Patrulei de Reciclare, cea mai activă mișcare ecologistă de tineret din România!

TRIMITE LA RECICLARE