Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Vânătoarea de deșeuri – Patrula de Reciclare vă cheamă la joacă!

Eco - vanatoarea de deseuri
17 / 03 / 2017

#eco-vanatoarea de comori, #editia 2016-2017, #generale, #jocuri


Trash Hunt – nu este o vânătoare de comori ci de … deșeuri. Vânătoarea de deșeuri în natură este un exercițiu de orientare în spațiu, o activitate de educație ecologică și un joc de echipă distractiv.

Jucătorii trebuie să găsească și să recupereze deșeuri electrice ”aruncate” în mediul natural, să își testeze cunoștințele despre impactul acestor deșeuri asupra naturii și să lucreze în echipă, contra cronometru.

Diferite aparate electrice defecte mici sunt amplasate în anumite locuri (pe o suprafață de max. 2000mp), de către coordonatorii jocului.

Participanții, grupați în echipe și dotați cu busole, trebuie să le găsească, să le recupereze, să le predea organizatorilor și să răspundă la întrebări legate de colectarea și reciclarea deșeurilor electrice. Pentru fiecare deșeu găsit și fiecare răspuns corect, echipa primește un punct.

Un joc durează aproximativ o oră și poate fi organizat fie în mediul școlar, ca activitate extra-curriculară de educație eco pentru o clasă, fie în cadrul unor tabere, târguri sau alte evenimente de tineret.

Pentru a primi instrucțiunile complete ale jocului și sugestii, vă invităm să ne contactați la 0756 026 919 patruladereciclare@rorec.org sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/patruladereciclare