Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Comunitate

Cine sunt copiii din Patrula de Reciclare?

Orice copil poate fi parte din Patrulă, indiferent de unde vine, cum arată și ce rezultate are la școală. Pentru noi, orice copil e un copil bun.

Sunt copiii curajoși care trec peste „la noi nu se poate”, deși e ceva ce aud peste tot, la adulții din jurul lor. Copii care, atunci când știu că pot face o faptă bună, nu se lasă intimidați de faptul că „nu s-a mai făcut” în satul, cartierul sau orașul lor. Sunt copiii care nu dau înapoi când lumea din sat nu înțelege de ce să colecteze selectiv deșeurile sau când părinții le spun profesorilor să nu le transforme copiii în “gunoieri”.

Patrula, pentru ei, înseamnă mai mult decât reciclare. Este proiectul în care și-au făcut prieteni, în care au învățat ce înseamnă ca cineva să aibă încredere în ei. În Patrula de Reciclare, copiii vulnerabili găsesc o cale spre împlinire, mai presus de note și calificative.

Copiii Patrulei au răbdare să le explice părinților și prietenilor lor de ce e important să adoptăm obiceiuri responsabile față de natură și chiar îi conving! Pentru mulți dintre ei, este prima „misiune” de care sunt pasionați când vin de la școală sau de la grădiniță. Este ceea ce îi face să trăiască satisfacții neașteptate alături de colegi care, până atunci, i-au ignorat sau izolat. Este subiectul despre care vorbesc cu zâmbetul pe buze părinților, fără a fi intimidați dacă-l știu de nota 10 sau nu.

Sunt copii de la sat, de la oraș, cu dizabilități sau fără, cu rezultate școlare bune sau nu, olimpici sau nu.

Orice copil poate fi parte din Patrulă, indiferent de unde vine, cum arată și ce rezultate are la școală. Pentru noi, orice copil e un copil bun.
Sunt copiii cu care ne mândrim și pentru care luptăm în continuare.Cine sunt profesorii coordonatori?

Sunt educatori și profesori din toate disciplinele, dăruiți trup și suflet meseriei lor. Sunt cei care cred în rolul lor de formatori și găsesc o cale să reaprindă bucuria de a învăța chiar și în acei elevi considerați „cauze pierdute”.

Ne-a unit convingerea că educația poate înfăptui miracole, poate schimba destine și comunități.

Profesorii sunt primii care au crezut în Patrula de Reciclare și au acționat ca atare. Ei au transformat miile de ore de voluntariat în povești de succes.

Ținând cont de sugestiile și experiențele lor am construit un program național de mediu cu o abordare incluzivă și care astfel poate fi adoptat de orice unitate școlară, oriunde s-ar afla și produce consecințe bune pe mai multe planuri.

Condițiile grele, lipsa dotărilor, problemele personale, sociale sau de altă natură ale copiilor nu i-au oprit pe profesori din misiunea pe care și-au asumat-o. Împreună cu elevii lor i-au inspirat și pe ceilalți membrii ai comunității să adopte obiceiuri responsabile față de mediu și au făcut posibile performanțele programului.Echipa programului

Echipa Patrula de Reciclare