Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Donează

Împreună schimbăm viitorul fiecărui copil

Patrula de Reciclare este un program al Asociației Volens. Noi suntem o mână de oameni și credem că grija față de mediu înseamnă grija față de casă și de tot ce ne este drag. Am realizat multe în 13 ani, dar asta nu înseamnă că ne-am terminat treaba. Sunt încă mii de copii pentru care Patrula de Reciclare e o șansă unică de a-și dezvolta abilități sociale și emoționale esențiale (încredere, responsabilitate, comunicare, colaborare, gândire critică, perseverență etc.) și de a se afirma în comunitatea lor, independent de vârstă, statut social sau performanțe școlare.
Cu tine alături, putem ajunge mai repede la copiii care au nevoie de cineva care să-i susțină.

Cum a descoperit Maria că poate fi fericită la școală

Orice copil are puterea să sfințească locul. E și cazul Mariei, elevă la Centrul de Educație Incluzivă nr.1 din Bistrița-Năsăud. Viața este cumplit de grea pentru un copil cu dizabilități, în România. Maria a învățat asta încă dinainte să ajungă la școală. Îi era greu să intre în vorbă cu alți copii pentru că majoritatea o priveau cu reticență. Și-a imaginat că și la școală va fi cam la fel. La CSEI nr. 1 a avut însă norocul să aibă o profesoară de vis, care trăiește pentru elevii ei și participă la Patrula de Reciclare încă de la prima ediție a programului. Maria a descoperit că nu are de făcut numai lecții și teme la română și la matematică, ci că poate crea, împreună cu colegii ei, o mascotă haioasă sau jocuri despre reciclare. Profesoara lor venea mereu cu idei haioase iar Maria râdea și se bucura să vină la școală mai mult decât și-ar fi imaginat. A descoperit că are talent artistic. Ține minte cum a fost când echipa ei a fost premiată pentru prima oară, în program. Fericirea ei era atât de mare încât te molipsea într-o secundă! A devenit un membru foarte important în echipa ei. Era primul ei grup de prieteni! În cei 6 ani cât a fost „agent” al Patrulei a descoperit cât e de puternică, în ciuda dizabilității sale. N-ar fi crezut niciodată că va juca într-o piesă de teatru sau că va putea contribui la crearea unei mascote care a devenit emblema programului. Maria e doar unul din cei aproape 140.000 de copii pe care i-am sprijinit să își descopere puterea.


Nu cred că și-ar putea imagina cineva cât ar fi pierdut România ca țară dacă acest proiect nu ar fi existat!

Prof. Înv. Preșcolar Nicoleta Minu – Grădinița Cataloi, Tulcea

Dascălii care salvează școli și vieți

Sunt, alături de noi, la fiecare ediție, sute de profesori voluntari. Sunt profesorii care știu că fiecare copil are o superputere – creativitatea, entuziasmul, iubirea, puterea de a visa, calități care îi pot influența destinul, dacă i le încurajăm. „Școală” nu înseamnă doar o clădire sau o sală de clasă, ci o experiență care te ajută să descoperi cât de magică este lumea din jurul tău, să-ți faci prieteni și amintiri pe viață, să vrei să faci ceva bun pentru care să fii lăudat.
Astfel de profesori ne-au schimbat viața și ne-au ajutat să fim mai buni. Sunt cei care au avut încredere în noi, ne-au susținut cel mai mult și de care ne amintim cu drag.
Sunt copii care ACUM au nevoie de același sprijin și aceeași dragoste pe care noi le-am primit.
Pentru ei există Patrula de Reciclare.

Împreună, putem să ajutăm fiecare profesor, indiferent de orașul sau satul în care predă, să ofere aceeași magie și aceeași încredere fiecărui copil din Patrula de Reciclare

Persoane fizice pot face donații prin depunere sau transfer bancar
În contul Asociației Volens
Beneficiar: Asociația Volens
CIF: 33190033
Cont: RO60PIRB4244765678001000
Banca: First Bank 
Sucursala: Victoria, sector 1, Bucureşti
Detalii tranzacție: donație

Persoane juridice
Pentru sponsorizări ( persoane juridice  plătitioare de impozit pe profit sau microîntreprinderi) vă rugăm să ne contactați la alexandra.arnautu@asociatiavolens.ro   Asociația Volens (CIF: 33190033) este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.