Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Istoric

Povestea Patrulei

Patrula de Reciclare a început în 2011, ca inițiativă a Asociației Române pentru Reciclare RoRec. Încă din primii 2 ani de la lansare, proiectul s-a dovedit o oportunitate extra-curriculară binevenită de educație climatică în cadrul învățământului preuniversitar. Cadre didactice din sute de grădinițe, școli și licee din toate județele țării și-au înscris preșcolarii și elevii în acest proiect care le-a oferit șansa să învețe lucruri noi despre relația cu natura, dar și să devină „ambasadori” ai cauzelor climatice, promovând obiceiurile responsabile în comunitățile lor. Proiectul a devenit un program național de educație de mediu care se derulează și astăzi cu avizul Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Inspectoratele Școlare locale.

Din 2019, Asociația Volens – formată din membri ai echipei care a implementat programul, a preluat coordonarea Patrulei de Reciclare.

Misiunea Asociației este să creeze oportunități inovatoare de învățare non-formală prin care tineri diferiți (ca abilități, performanțe, mediu social, etnie, religie, situație materială) dobândesc încredere și curaj să participe la dezvoltarea sustenabilă a comunităților din care fac parte, și, implicit, la propriul lor viitor.

Patrula de Reciclare este un model de educație aplicată, incluzivă, o șansă la afirmare și pentru copii izolați, din mediul rural, pentru copiii cu probleme de învățare sau de adaptare și o carte de vizită a României în mișcări și platforme internaționale.