Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

ANFP mobilizează autoritățile locale – ce județe vor câștiga un premiu național?

17 / 07 / 2014

#ANFP, #colectare DEEE, #functionari publici, #József Birtalan, #patrula de reciclare, #premiu național, #Suporterii Patrulei


Patrula de Reciclare a câștigat încă un Suporter de seamă din rândurile administrației publice – Agenția Națională a Funcționarilor Publici. ANFP a lansat un apel de mobilizare către autoritățile locale, să devină Suporteri ai Patrulei și să participe astfel la succesul copiilor, elevilor și profesorilor care promovează colectarea responsabilă a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE)!

Fiecare primărie, instituţie a prefectului și consiliu județean poate să ajute copiii și profesorii să aducă un premiu național, cu un gest simplu și gratuit: să caseze deșeurile electrice din gestiune în beneficiul Patrulei de Reciclare. Județele care vor reuși să colecteze 50g DEEE/locuitor până la 31 august vor fi declarate « premianți naționali ».

”În condiţiile actuale, în care necesitatea de a conserva mediul înconjurător devine din ce în ce mai pregnantă, fiecare gest din partea comunităţii contează. Sunt încrezător în impactul pe care societatea, în ansamblul ei, îl poate avea asupra protejării mediului şi, implicit, asupra creşterii calităţii vieţii. Recunoaştem importanţa activităţilor de responsabilitate socială şi, în acest sens, ANFP a răspuns pozitiv demersului Asociației RoRec prin susţinerea programului educativ ecologic, “Patrula de Reciclare”, lansând invitaţia către toate instituţiile şi autorităţile din România de a fi solidari în acest proiect, de a fi ECO. Sunt convins că şi acest demers sprijină cu succes efortul nostru comun de a genera semne vizibile de progres în sistemul administraţiei publice româneşti” consideră József Birtalan, preşedintele ANFP.

256482_452821034773842_1765387285_o

”Instituțiile publice locale sunt un motor vital al identității și competitivității județului lor. Tinerii, profesorii, oamenii pe care îi întâlnim în toată țara vor să fie mândri că aparțin unui județ, unei comunități cu o reputație frumoasă. Autoritățile au un rol esențial în construirea acestei reputații – ele ”dau tonul”, mai ales când este vorba de respectarea legii și de responsabilitatea față de comunitate ; iar oamenii sunt atenți la exemplul dat de aleșii lor. Sprijinul ANFP confirmă faptul că asumarea acestui leadership face parte din codul de conduită al funcționarilor publici” a declarat Andreea Idriceanu, manager de comunicare al Asociației RoRec.

Nu doar instituțiile publice ci și cetățenii, firmele și agenții economici locali pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare. Tot ce au de făcut este să scape responsabil de orice fel de aparate electrice și electronice, baterii, acumulatori, becuri și neoane vechi sau stricate din gospodării, birouri sau depozite sunând la TelVerde 0800 444 800 sau ducându-le la punctele de colectare RoRec din județul lor.

Copiii, tinerii și profesorii din Patrula de Reciclare județeană contează pe fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici. Cantitatea colectată până la 31 august în fiecare județ și în București poate aduce tinerilor voluntari recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește solidaritatea comunității lor.