Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Comunitatea de suporteri crește o dată cu Patrula de Reciclare

18 / 04 / 2014

#Suporterii Patrulei


Săptămâna ”Școala Altfel” s-a petrecut într-un moment numai bun – în perioada curățeniei dinaintea Sărbătorilor, atunci când fiecare dintre noi își pune ordine în gospodărie sau la locul de muncă și mai aruncă din vechiturile inutile.

Profesorii si agenții Patrulelor de Reciclare știu deja să valorifice un astfel de context iar hărnicia lor a dat roade.

În urma activităților lor intense de informare și conștientizare, comunitatea națională a Suporterilor Patrulei s-a îmbogățit cu noi membri – manageri și oameni cu grijă față de natură, sensibili la apelul copiilor și dispuși să susțină o cauză frumoasă.  Firme, rude, cetățeni, colegi și vecini au scăpat de deșeurile electrice și electronice. Acum, se uită în jur cu mândrie, la birourile și depozitele lor curate cu snetimentul că au scăpat de o povară și surpriza că, prin acest gest, au adus atâta bucurie în sufletul copiilor comunității lor.

„Am casat imprimante vechi în contul Patrulei pentru că susținem reciclarea și suntem la rândul nostru colectori de deșeuri din hartie, plastic și PET. De aceea vom continua să sprijinim Patrula de Reciclare”, ne-a spus Cristina Mureșan, reprezentantul firmei Oliva Verde, suporterul Patrulei județene bihorene convins de Grădinița nr.30 din Oradea.

Patrula de Reciclare brașoveană a atras doi suporteri de seamă – pe colegii de la grădinițele „Licurici” și „Junior” din Brașov. „Acumulasem în beciul unității obiecte electrice care ocupau inutil spațiu. Nu ne-am permis să le aruncăm pur și simplu în natură, așa că am vrut să facem acest gest în mod organizat. Încercăm să implicăm și copiii de la grădiniță în astfel de acțiuni. Vom continua să adunăm DEEE-uri, chiar am vorbit cu părinții copiilor să aducă deșeuri pe care le vom casa apoi în contul patrulei brașovene”, ne-a spus Dorina Dragason, directoarea Gradiniței Nr. 24 „Licurici” care a casat în jur de 500 de kilograme de DEEE-uri.

Și Firma Morelli Export-Import s-a alăturat grupului de suporteri și a casat în contul patrulei brașovene echipamente electrice vechi pe care nu le mai folosea.

suporteri2

Farmacia este un spațiu al sănătății și curățeniei. Farmacia Remedia  din Bistrița a dovedit-o, casând pentru Patrula județeană o cantitate impresionantă de deșeuri electrice. Mai mult, se pare că tinerii ecologiști bistrițeni i-au cucerit și pentru viitor – reprezentanții Farmaciei au promis că, pe viitor, vor trimite toate DEEE-urile care se adună în gestiune spre reciclare, tot în beneficiul Patrulei.

Agenții și profesorii patrulelor din Cluj au ”eliberat” de aparate electrice defecte o mulțime de vecini. Puși în temă, oamenii așteptau echipa de colectare RoRec cu deșeurile strânse în curte. Copiii își admirau ”recolta” cu sentimentul împlinirii unei misiuni ambițioase. Li se luminau fețele vâzând cu cât entuziasm îi ajută oamenii și constatând că au reușit să îi câștige alături de ei, ca protectori ai mediului.

Casa bunicilor s-a dovedit un tărâm plin de ”comori”, pentru profesoarele și elevii C.S.E.I. „Cristal” Oradea. Au făcut un ”raid” prin beciuri și debarale, au adus la școală DEEE-urile găsite și au putut contribui cu o cantitate substanțială la palmaresul patrulei județene.

Ieșenii s-au mobilizat exemplar, și ei, așa cum ne-au obișnuit deja – Școala ”George Călinescu” din Iași a demonstrat că solidaritatea bate competitivitatea și au sărit să ajute Patrula chiar dacă nu participă la program.

Și Școala gimnazială nr.89 ”Nicolae Labiș” din București au organizat o ”lecție despre colectarea DEEE”, cu PR editorul Patrulei de Reciclare, Ada Lungu. Elevii s-au documentat temeinic, au adus DEEE și au dovedit că pot deveni, la rândul lor, ambasadori de nădejde ai reciclării.

Comunitatea națională a Suporterilor Patrulei de Reciclare se îmbogățește rapid cu noi membri – adulți responsabili, care înțeleg cât de important este să dea un exemplu frumos tinerilor, care aleg să trăiască și să lucreze într-un stil modern și eficient și vor să fie mândri că își aduc contribuția la reputația comunității lor. Patrula de Reciclare îi invită pe toți cei care se recunosc în această descriere să să predea la reciclare aparatele electrice și electronice vechi sau stricate în contul lor și să se alăture astfel clubului de elită al Suporterilor – comunitatea adulților cărora le pasă de natură și de idealurile generației tinere.