Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

DEEECollect, prima aplicație de colectare a deșeurilor electrice care susține educația de mediu în România

11 / 11 / 2015

#DEEECollect, #Fundația Telekom, #patrula de reciclare


Românii care vor să se protejeze de poluare pot ajuta Patrula de Reciclare să realizeze DEEECollect, prima aplicație de colectare a deșeurilor electrice, aplicație care susține și educația de mediu în România.

Aplicația gratuită pentru mobil DEEECollect este proiectul Patrulei de Reciclare selectat de Fundaţia Telekom Romania în campania de strângere de fonduri „Împreună pentru români”. Fundația Telekom sprijină 8 organizații să implementeze proiecte care caută soluții la unele dintre cele mai importante probleme ale societății românești.

Până pe 31 decembrie 2015, proiectul Patrulei de Reciclare poate fi susținut cu donații de 2 euro (apel la numărul 0900900104 sau SMS la numărul 8830 cu text: 6) sau 5 euro (apel la numărul 0900900148), numere valabile în rețeaua națională de telefonie fixă Telekom Romania.

Donatorii vor fi și beneficiarii proiectului! DEEECollect este cel mai nou și mai ambițios ”vis” al tinerilor și profesorilor voluntari din Patrula de Reciclare. După ce au convins românii să colecteze responsabil 1.300.000 de kg de deșeuri electrice, au țeluri din ce în ce mai îndrăznețe! Experiențele lor au conturat ideea acestei aplicații cu un set unic de beneficii și funcționalități. Toți cei care vor să trăiască într-o țară civilizată au ocazia ca, donând o sumă modică, să contribuie la realizarea mai multor lucruri importante” a declarat Ada Lungu, editor PR al programului.

Aplicaţia va citi datele de locaţie şi identificare (logarea este posibilă şi prin Facebook) şi va avea 3 funcţii principale: ”Unde duci DEEE la reciclare” – vor fi astfel uşor identificate unităţile de învăţământ participante în program; ”Aici sunt DEEE”- va desena o ”hartă a deşeurilor” în România cu ajutorul utilizatorilor care semnalează deșeurile electrice pe care le-au văzut aruncate în natură sau într-un spaţiu public neamenajat; ”Cheamă-ne să te scăpăm de DEEE gratis” – va avea funcția de preluare a deșeurilor electrice de la domiciliu.

Aplicaţia va putea fi descărcată de pe site-urile Asociației RoRec și Patrulei de Reciclare sau de pe pagina de Facebook a programului de către posesorii de smartphone, indiferent de abonament (cu sau fără date).

ele1

Aplicaţia DEEECollect va fi un mod simplu şi gratuit pentru orice român să scape civilizat şi responsabil de deşeurile electrice, aşa cum ne cere legea. Mai mult, va creşte şansele elevilor şi profesorilor din Patrulele locale să îşi atingă obiectivele şi să câştige unul din premiile naţionale ale ediției. De asemenea, aplicația va contribui la identificarea şi  ecologizarea unor locuri în care sunt aruncate ilegal deşeuri electrice.

DEEECollect va implica şi mai profund elevii şi profesorii din Patrula de Reciclare în monitorizarea şi colectarea deşeurilor electrice, va creşte impactul programului în ceea ce priveşte gradul de informare şi conştientizare şi va atrage şi alţi tineri în sprijinul acestei misiuni. Aplicaţia aduce un nou nivel de educaţie prin tehnologie în rândul tinerilor (şi al tuturor utilizatorilor), care se implică în activităţi de colectare, descoperă şi comunică printr-un instrument modern.

Aflați mai mult despre proiectul Patrulei de Reciclare DEEECollect și campania Fundației Telekom România, ”Împreună pentru români”.

Despre Fundaţia Telekom Romania 

Fundaţia Telekom Romania este o organizație non-profit care susține diferite categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați și răspunde apelurilor umanitare în cazul calamităților naturale.

Fundația își propune să identifice, prin interacțiune directă cu angajații si comunitatea, zonele și categoriile sociale care au nevoie prioritar de suport și să răspundă nevoilor reale ale acestora în timp util.