Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

D.I.N.A.M.I.T.A., Cocoșul și găleata muzicală, la cele patru puncte cardinale ale Patrulei 2013-2014

7 / 11 / 2014

#Atelierul de animatie, #atelierul de muzica, #Castigatori editia 2013-2014, #los hermanos dinamita, #ziua patrulei de reciclare


Pe scena concursului ”Românii au talent”, au devenit un ”brand” – Los Hermanos Dinamita. În realitate, Fabian și Charlie transformă orice loc într-o scenă – fie că sunt într-un parc, pe stadion sau într-un mall. Și-au pus la bătaie ”magia”, și au făcut din Zilele Patrulelor de Reciclare din Bihor, Covasna, Sibiu și Vâlcea party-uri explozive de energie și ritm, în spiritul celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România…

”Proiectul ne-a captivat încă de la început. E un lucru atât de nobil și conștiincios să ai grijă de acest Pământ frumos pe care îl avem” spune Fabian, încă emoționat și agitat, în timp ce pleacă ultimii invitați de la ultima întâlnire cu agenții Patrulei. Suntem la Oradea, în Shopping City, la finalul unui maraton de muzică, dans, ateliere creative și jocuri pentru care mall-ul a fost invadat de aproape 700 din cei mai tineri ecologiști bihoreni.

Ziua Patrulei de Reciclare din Covasna (27) micAcum, la ultimul eveniment din seria Zilelor dedicate Patrulelor care au câștigat premiul național al ediției 2013-2014, impresiile sunt încă prea puternice pentru comparații.

”Am rămas impresionați de energia tuturor. Nu putem să alegem un oraș – copiii și profesorii din fiecare județ câștigător s-au dăruit atât de mult programului” spune Charlie, întrebat unde i-a plăcut mai mult: la Covasna, Sibiu, Vâlcea sau Bihor?

Fabian are un regret mai neașteptat. ”Știți refrenul nostru – ”Cucurigu, Deșteptarea, Ne salvăm cu reciclarea!” De la început și până acum l-am tot încurcat. Mi s-a întâmplat să zic chiar ”Ne deșteptăm cu reciclarea…” Abia aici (la Oradea), când am ajuns să spun totul corect, s-a terminat seria evenimentelor!”

Charlie se desparte cu greu de… Cocoș – mascota Patrulei, pe care l-a găsit ”foarte simpatic! Îți dai seama că e făcut din materiale reciclabile și că se potrivește cu tot ce e aici.”

În echipă, faci muzică și din …găleată

Fabian și Charlie au fost și ”sufletul petrecerii”, ca animatori ai show-ului, dar și ”profesori” – au coordonat atelierele de animație și muzică, concepute special ca să îi învețe pe agenți să câștige atenția celor pe care vor să îi convingă, să organizeze evenimente de succes, să câștige încredere în sine și aplomb.

Fabian e mulțumit de ceea ce a realizat cu tinerii: ”Simt că agenții Patrulei au învățat să vorbească mai bine, să capteze atenția și să se implice. IMG_0415micAsta le-am spus la atelierul de animație: e dificil să vii la o persoană care nu știe ce înseamnă acest proiect și să-i spui ”Eu vreau să ajut natura iar, pentru asta, am nevoie să dai ceea ce nu mai folosești.”  Nu este ușor, trebuie să fii clar și deschis, și, pentru că mulți copii sunt mai introvertiți, eu am încercat ca, prin atelierul meu, să-i ajut să comunice mai bine cu comunitatea.”

Charlie le-a rezervat invitaților la atelierul de muzică o surpriză – i-a dotat cu.. .găleți.  ”La atelierul meu de percuție a fost foarte nostim pentru că tinerii vedeau ”instrumentele” și se întrebau ”noi ce facem cu găleata??”. Când am zis ”uite, facem și muzică și percuție cu găleata asta”, toată lumea a zis ”poftim?…”. Când a început să se audă ritmul, copiii au prins ideea și au văzut că pot să facă muzică folosind orice. Cred că au rămas și cu ideea că atunci când muncim împreună, reușim mai ușor.”

Noi ambasadori pentru cauza Patrulei

Charlie Sanchez la interviu ZPRFrații Dinamita se declară fascinați și de ce au văzut la atelierele de bricolaj și artă decorativă – ”Cum poți să faci ceva atât de frumos cu atât de puțin? Mi-am amintit de bunica mea – și ea făcea o mulțime de lucruri frumoase cu doar un fir de lână” își amintește Fabian, ușor nostalgic.

La cele patru eco-party-uri cu premianții naționali, Fabian și Charlie au făcut să cânte, să danseze și să-și descopere talente nebănuite peste 1600 de copii, tineri și dascăli. Da, și profesorii coordonatori au intrat în joc și au sărbătorit cu distracția de rigoare un an de muncă de convingere în urma căreia au ajutat la colectarea cantității de peste 50g de deșeuri electrice în județul lor.

Pentru Fabian și Charlie, Zilele Patrulei de Reciclare sunt doar începutul unei noi aventuri – ei sunt obișnuiți să sprijine cauzele nobile și visurile tinerilor.

”Copiii au venit cu energia lor debordantă, minunată, deci ne-am potrivit 100% cu acest proiect și ne-am simțit extraordinar de bine pentru că șiFabian Sanchez la interviu ZPR noi suntem ”Dinamită”. La toate Zilele Patrulei am lucrat din inimă, cu pasiune.  Am fost foarte fericiți cu tot ce am văzut, avem tot respectul pentru voi și pentru proiect” spune Charlie cu o sclipire în ochi care nu lasă loc de îndoială.

Fabian, la fel de entuziasmat, privește viitorul cu un optimism pragmatic: ”Ca ”ambasadori” ai Patrulei, vom face tot ce ne stă în putere ca să-i ajutăm pe colegii noștri, să mărim familia Suporterilor. Oricine poate ajuta cu un mic gest. Sper ca și anul acesta toți cei din Patrula de Reciclare să continue să încurajeze colectarea deșeurilor electrice pentru ca, împreună, să salvăm acest pământ frumos!”

DSC_0438În Fabian și Charlie Sanchez, Patrula de Reciclare a câștigat două ”voci” prețioase. Cei doi artiști se alătură miilor de copii, sutelor de profesori, instituțiilor publice, firmelor și partenerilor media din toată țara, tot atâția Suporteri care continuă cursa colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în noul an școlar. Pentru natură și pentru oameni.

Hai la film!