Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

”Hai să facem un milion ! Dă gratis un telefon !”

27 / 04 / 2015

#comunicat, #editia 2014-2015, #record, #Suporterii Patrulei, #un milion de kg DEEE


Toți putem contribui la recordul ecologic al tinerilor din Patrula de Reciclare, doar debarasându-ne de deșeurile electrice ! Preșcolarii, elevii și profesorii din programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare au reușit să convingă românii să colecteze responsabil peste 850.000 de kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) până astăzi.

„Noi, copiii și profesorii din Patrula de Reciclare, ne-am propus să atingem un prim record: mai avem doar puțin până vom reuși să colectăm 1.000.000 de kilograme de deșeuri electrice, prin activitățile de sensibilizare pe care le desfășurăm în comunitățile în care trăim! Ajută-ne și tu – simplu și gratuit! Predă la reciclare orice aparat electric vechi sau stricat și ne vom bucura împreună de acest succes! ” ne transmit cei peste 20.000 de participanți în program.

Agenții și dascălii Patrulei lansează un apel fiecăruia dintre noi să scăpăm de aparatele electrice vechi sau defecte sunând gratuit la TelVerde 0800 444 800. Cu sprijinul membrilor comunităților, care devin Suporteri, Patrula de Reciclare va atinge curând un milion de kg de DEEE colectate la nivel național.

”Patrula de Reciclare ne oferă, fiecăruia dintre noi, prilejul unic de a contribui la un record ecologic fără niciun efort : doar sa scăpăm civilizat de deșeuri pe care, oricum, legea ne obligă să le trimitem la reciclare. Tinerii care au realizat o asemenea performanță merită susținerea noastră pentru a face acest pas important. De fapt, ei ne ajută pe noi,  ”cei mari”, să înțelegem că grija față de natură e mai mult decât o temă la modă. Avem responsabilități pe care nu le conștientizăm pe deplin, cum ar fi recuperarea decalajului îngrijorător față de normele europene în ceea ce privește colectarea deșeurilor electrice. Acest decalaj poate aduce mari penalități plătite din bugetul statului. Ce credeți ? Aceste amenzi înseamnă taxe mărite, deci, până la urmă, vor fi ”decontate” de fiecare dintre noi, ”din buzunar” spune Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Toți cei care predăm deșeuri electrice printr-un apel gratuit la TelVerde 0800 444 800 în beneficiul Patrulei de Reciclare creștem șansele echipelor participante – din fiecare județ și din București – la unul din premiile naționale ale ediției.

Există și câteva ”bonusuri” cum ar fi faptul că, prin acest gest, contribuim direct la atingerea unui record în educația de mediu din România. Apoi, dovedim că suntem capabili să respectăm standardele europene de mediu. De asemenea, ne debarasăm legal și responsabil de deșeuri periculoase, cu potențial toxic și, poate cel mai important avantaj este că facem un act de solidaritate cu acești tineri, oferind un exemplu celor din jurul nostru.

”Prin susținerea acestui program, vrem să încurajăm elevii, dovedindu-le ca implicarea lor în comunitate și initiațivele lor pot produce cu adevărat efectul la care speră, că pot contribui concret la ecologizarea locului în care trăiesc. În plus, cred că este important ca noi, companiile private, să susținem practica voluntariatului în rândul profesorilor și elevilor, un exercițiu care formează conștiința civică” spune Ionel Volintiru, director general al Medicarom, unul din Suporterii Patrulei.

Firmele sau instituțile pot obține statutul de Suporter Oficial al Patrulei dacă aleg să caseze deșeurile electrice din gestiune în beneficiul copiilor și să dea mai departe mesajul lor. Patrula de Reciclare reprezintă un proiect de responsabilitate socială fără costuri pentru orice companie și instituție.


Acordați-ne două minute și vă vom arăta câte lucruri minunate facem. Vedeți cel mai nou film al Patrulei !