Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

3 idei eco – Episodul 8 ”Educația”

5 / 05 / 2017

#3 idei eco, #Bucuresti, #educatie, #generale, #ilfov, #Ora Patrulei de Reciclare, #Radio Gold FM


Se spune că singurul lucru pe care nu ți-l poate lua nimeni este ceea ce știi. Educația nu înseamnă numai ce ai învățat în școală, la universitate sau la cursuri de specialitate. Îți poți îmbogăți în fiecare zi cunoștințele și abilitățile, din surse foarte variate iar acest lucru se va dovedi foarte util. În primul rând, ca să avansezi în profesia ta, să fii pregătit de noi responsabilități sau să profiți de anumite oportunități. Neurologii spun, e asemenea, că, dacă  învățăm în mod constant, ne păstrăm creierul ”în formă” până la vârste înaintate. Nu în ultimul rând, tot oamenii de știință consideră că educația ne crește capacitatea de a fi fericiți și de a trăi mai intens.

 

  1. Păstrează-ți mintea deschisă la lucruri noi. Indiferent ce vârstă ai avea, încearcă, experimentează, citește în mod regulat. A vreo pasiune, un hobby pe care nu ți l-ai cultivat? Începe să-l practici! Documentează-te, înscrie-te la un curs, alătură-te unui grup cu aceleași preocupări. Vei vedea cât de ușor înveți ceva ce-ți place.

 

  1. Unul din cele mai interesante și ușoare moduri în care poți învăța ceva nou sunt chiar oamenii cu care vii în contact, chiar dacă sunt mai tineri decât tine. Lasă-i să îți vorbească despre ceea ce fac sau ceea ce le place. Pune-le întrebări. Încurajează-i să-ți povestească. De asemenea, dacă tu ai aflat niște lucruri importante de știut și de pus în practică, spune-le și altora, prin viu grai sau prin rețelele sociale.

 

  1. Fă o listă cu 3 lucruri importante pe care le-ai învățat recent, și o listă cu cele pe care ai vrea să le aprofundezi. Săptămâna aceasta ce ți-ai propus să înveți nou?