Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Interviu la ceas aniversar

live on air la Radio Gold FM
24 / 04 / 2017

#Bucuresti, #editia 2016-2017, #generale, #Ora Patrulei de Reciclare, #Radio Gold FM


Ora Patrulei de Reciclare la Radio Gold FM România a adus, on air și online, în ediția specială dedicată aniversării celor 6 ani ai Patrulei, pe lângă invitatul din studio și două profesoare dintre coordonatorii programului. La ceas aniversar am spus povești și am sărbătorit cu doamnele profesoare Elena Groza (Liceul Teoretic  ”Socrates” din Timișoara) și Cristina Walter (Colegiul de Arte Baia Mare), chiar dacă doar prin telefon.

Doamna Cristina Walter este Profesor Coordonator al Patrulei de Reciclare de la Colegiul de Artă din Baia-Mare.

Doamna Elena Groza este Profesor Coordonator al Patrulei de Reciclare de la Liceul Teoretic Socrates, din Timișoara.

Roxana Bichiș, realizatoarea emisiunii: Doamna Profesor Cristina Walter, spuneați așa ”Treptat, Patrula a devenit mai mult decât un program de educație de mediu; a devenit o atitudine, o stare de spirit, un set de valori față de educația de mediu.” Întrucât sunteți alături de Patrula de Reciclare de atât de multă vreme, doamna profesoară care vă sunt gândurile, acum la ceas aniversar și care vă sunt urările?

Cristina Walter: Într-adevăr este un moment de bilanț în care programul a început să
schimbe mentalități, atitudini și mai ales deprinderi în rândul copiilor și al părinților
.

Sunt sigură că prin acest program am câștigat o generație responsabilă pentru cauza mediului, o generație atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei. O generație iubitoare de frumos. Suntem elevii Colegiului de Artă și trebuie să dăm exemplu căci frumosul reprezintă acea valoare estetică fundamentală căreia îi datorăm tot ce e reușit în artă. Poate că de aceea viitorii artiști au îmbrățișat cu atât de mult drag acest program și felicit pe această cale toate activitățile dvs pentru că problemele de mediu sunt urgente și trebuie abordate de întreaga comunitate cu mare seriozitate, iar educația trebuie să fie o parte integrantă a soluției. Acest program ne-a dat ocazia să încercăm iar această încercare ce a reușit să formeze o nouă generație, deși a fost la început aparent simplă, în esență a fost formidabilă și a dat rezultate remarcabile. Această educație ecologică o putem realiza prin toate mijloacele, atât știintifice, artistice, practice cât și sportive. Nouă ne-a dat ocazia să ne remarcăm și a devenit o atitudine pentru noi.

Roxana Bichiș: Apropo de oameni care vă sunt alături de mult, o avem în direct pe doamna profesoară Elena Groza din Timișoara, Liceul Teoretic Socrates.

Elena Groza: Mă bucur că m-ați contactat. Aș vrea să vă spun o părere din partea școlii noastre. Cea mai mare satisfacție și motivație este de fapt educația copiilor, dar cred că ne-am educat și noi, profesorii odată cu ei. Cred că am reușit să îi responsabilizăm. La început, toate aceste acțiuni păreau o obligație, dar noi le-am trecut ca pe o joacă și ne-am axat pe elementele jucăușe. Am învățat odată cu ei că a recicla este o responsabilitate și nu o obligație. Am sesizat că e mai usor să spunem că un obiect electronic defect poate să fie poluant pentru organism prin substanțele pe care le eliberează.”

Roxana Bichiș: Ce vă doriți pentru viitorul programului Patrula de Reciclare?

Elena Groza: Pentru noi si pentru părinți importantă este conștientizarea acestui program.