Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula clujeană contează pe încă un Suporter – Sanex

18 / 06 / 2014

#aparate electrice stricate, #colectare deseuri electrice si electronice, #firme, #județul Cluj, #patrula de reciclare, #premiu național, #sanex, #Suporterii Patrulei


Pe teren avem o echipă senzațională, dar ne mândrim și cu cei din tribune! Patrulele intră în vacanță, suporterii preiau ștafeta! Cursa colectării continuă, iar comunitatea firmelor și instituțiilor care pun umărul la reușita Patrulelor locale e din ce în ce mai mare. Cel mai recent Suporter este Sanex SA, producător important în domeniul ceramicii pentru construcții din Cluj. Sanex a scăpat de deșeurile electrice în beneficiul Patrulei. Astfel, kilograme de vechituri electrice poluante și inutile au devenit  kilograme de DEEE colectate responsabil la nivelul județului. O cantitate care se adaugă rezultatelor Patrulei clujene și îi crește  șansele în cursa către premiul național.

Sanex logo

Considerăm că acest gest este o obligatie legală și morală a agenților economici. Generațiile viitoare trebuie să aibă șansa de a trăi într-un mediu curat, fără deșeuri. Bunele practici privind colectarea selectivă a deșeurilor de orice fel, mai ales a DEEE, se învață încă din copilărie. Este important să dovedim copiilor că acțiunile lor au rezultatele dorite, că doar împreună putem avea un mediu mai curat, ne spune Brîndușa Meisel, responsabilul de mediu al companiei.

Știați că românii au peste 100 de proverbe despre diferența dintre ”vorbă” și ”faptă”? ”De la vorbă pân’ la faptă mai rămăne o bucată”, e doar unul dintre ele. E clar, ne îngrijorează de secole că realitatea nu e pe măsura declarațiilor. De aceea gestul concret al colectării este un exemplu atât de puternic al responsabilității. Devenind Suporter al Patrulei, Sanex își confirmă și aplică propriile valori, așa cum le descrie doamna Meisel: respectarea naturii, controlul poluării apei, aerului și solului, managementul eficient al deșeurilor și preocuparea ca angajații să fie instruiți și conștienți în ceea ce privește protecția mediului.

Și peste vară este la fel de important să mobilizăm firmele și instituțiile să se debaraseze de deșeurile electrice, așa cum le cer legea și natura. O obligație administrativă care, acum, le poate aduce și satisfacția de a susține cea mai activă mișcare ecologistă de tineret din țară! De altfel, oricine scapă de un aparat electric defect ducându-l la un punct de colectare RoRec sau sunând la Telverde 0800 444 800 îmbină o nevoie personală cu un gest frumos  – își ajută tinerii să aducă un premiu național în județ!

Patrula de Reciclare și Suporterii ei au un nou proverb: ”Vorba bună mult adună”!