Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

1 aprilie, dar, pe bune – un nou episod din saga reciclării DEEE, la Voluntari și Cernica

4 / 04 / 2017

#Bucuresti, #editia 2016-2017, #generale, #ilfov, #judetul ilfov


Sunt activi de 4 ediții în Patrula de Reciclare. Adică din primul an în care județul lor, Ilfov, a intrat în program. În anul 2015 câștigau premiul local pentru cea mai mare cantitate de baterii colectată de o școală din județ. Patrula Școlii Gimnaziale nr. 1 din Voluntari, coordonată de doamna Valentina Chelaru, are, deci, vocația pionieratului. Sâmbătă, 1 aprilie, au mai adăugat o ”premieră” în palmaresul lor – acțiunea de mobilizare a orașului la colectarea deșeurilor electrice.

Același exemplu de implicare l-au dat și echipa din comuna Cernica – Școala Gimnazială nr. 3 (profesor coordonator Cristiana Savu) din satul Bălăceanca.

Câți copii și tineri credeți că preferă să facă voluntariat la școala lor, într-un week-end însorit de primăvară, decât să se plimbe prin vreun parc sau prin vreun mall? Sâmbătă, agenții Patrulelor din Voluntari și Cernica nu numai că au venit la școală, cu aparate electrice stricate, dar au mai și ”patrulat” pe la case și magazine, ca să se asigure că și-au făcut treaba până la capăt.

Efortul lor a dus la strângerea a câteva sute de kilograme de aparate electrice, becuri și baterii. Agenții și profesoarele lor au privit cu satisfacție fiecare deșeu și pe fiecare vecin care a venit să le predea. De fapt, au fost mândri că au făcut ceva bun, că au muncit în afara cursurilor de la școală, împreună, că au contribuit la rezultatele patrulei lor județene. Ei speră că cei care nu au reacționat la apelul de sâmbătă, își vor trimite la reciclare deșeurile electrice de acum înainte, până pe 31 august 2017, ca să-i ajute, și pe ei, și pe toți voluntarii înscriși în program din județul Ilfov, să se califice la unul din premiile naționale.

Acțiunile de informare și mobilizare din Voluntari și Cernica fac parte din seria evenimentelor săptămânale organizate de Patrulele din București și județul Ilfov pentru a-și ajuta concetățenii să devină mai conștienți de cât de toxice și poluante sunt deșeurile electrice.

Sâmbătă, 8 aprilie, urmează o acțiune în care sunt implicate 6 Patrule din București, din Sectorul 3. Echipele din București își propun să fie atât de eficiente la mobilizare, încât, sâmbătă, 8 aprilie, să ridice la 5.000 kg cantitatea deșeurilor colectate în cele 4 acțiuni de până acum.