Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

100 de apeluri ”verzi”

7 / 02 / 2014

#2014, #Suporterii Patrulei, #TelVerde


O nouă ”premieră națională” – am depășit primele 100 de apeluri la TelVerde, impulsionate de Patrulele de Reciclare!

”Bună ziua, vreau să predau niște aparate electrice vechi. M-au convins copii ăștia, din Patrula de Reciclare, să nu le mai țin degeaba, dacă tot veniți să mi le luați de acasă, gratis.” Cam asta spun din ce în ce mai mulți din cei care sună la numărul gratuit 0800 444 800.

Ce înseamnă apelurile la Telverde care menționează Patrula?

Fiecare astfel de solicitare crește cantitatea DEEE colectate și aduce patrula județeană (sau bucureșteană) mai aproape de obiectivul de 50g DEEE colectate/locuitor.

Apoi, fiecare apel care precizează Patrula unei anumite unități de învățământ contează la evaluarea de la finalul ediției, atunci când vom alege cele mai active Patrule, la nivel local.

Cel mai important însă, cu fiecare astfel de conversație, știm că, grație profesorilor și agenților Patrulei, obiceiul bun al colectării selective a deșeurilor electrice se extinde în comunitățile locale. Statisticile și experiența ne arată că aproape toți cei care au făcut pentru prima oară gestul de a se debarasa responsabil de DEEE, vor continua să procedeze astfel și pe viitor. Fiecare deponent de DEEE este un om câștigat pentru cauza reciclării, un om mai conștient de efectul acțiunilor sale asupra mediului înconjurător și mai motivat să îl protejeze.

Cele peste 100 de apeluri  la TelVerde, zecile de acțiuni pe care Patrulele le-au organizat și ni le-au comunicat, pe Facebook, email sau prin intermediul reprezentanților noștri locali ne spun că ediția 2013-2014 a început promițător și poate deveni un succes de anvergură națională.

Rămâneți pe aproape – în curând îi veți cunoște și pe primii ”Suporteri” ai Patrulei de Reciclare, companii care au casat DEEE-urile din gestiune ca să fie alături de copiii și tinerii din județul lor!