Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

3 idei eco – Episodul 3 ”Cum puteți susține Patrula de Reciclare”

6 / 04 / 2017

#3 idei eco, #editia 2016-2017, #generale, #Ora Patrulei de Reciclare, #Radio Gold FM


Săptămâna aceasta revenim cu alte ”3 idei eco”, simple și ușor de pus în practică astfel încât să putem fi, zilnic, mai buni vizavi de natură și de mediul în care trăim. Episodul 3 vă învață despre ”Cum puteți susține Patrula de Reciclare” în lupta contra poluării cu DEEE-uri.

  1. Vrei să te remarci la locul tău de muncă și printr-o inițiativă de responsabilitate socială și de mediu? Propune șefilor tăi să deveniți Suporteri ai Patrulei de Reciclare! Ce înseamnă asta? În primul rând, devino un ”ambasador” al bunelor practici față de mediu în firma sau instituția ta. Promovează colectarea selectivă a deșeurilor de orice fel, economia de energie și de apă, dă mai departe informații utile pe care le poți afla și de pe pagina de Facebook a Patrulei de Reciclare, fii la curent cu acțiunile Patrulelor din zona ta și participă la ele.
  1. Propune șefilor sau directorilor administrativi să casați deșeuri electrice pentru echipa locală a școlilor înscrise în program. În orice instituție, școală, firmă sau organizație există aparatele electrice care nu mai sunt folosite și așteaptă să fie casate, așa cum spune legea. Predați-le ca mesaj de susținere al Patrulei iar acest gest vă va aduce statutul de Suporter al celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România.
  1. Mobilizează-ți colegii să facă o curățenie prin propriile birouri și să vadă ce baterii, becuri sau aparate mici vechi și defecte găsesc. Strângeți-le laolaltă și duceți-le la unul din punctele de colectare pe care le găsiți pe site-ulpatruladereciclare.ro/recicleazasau chemați operatorul local de colectare să vi le ia chiar de la birou.

Poți face toate aceste lucruri și dacă nu ești angajat, ci doar… elev sau student. Fă un exercițiu de leadership – propune profesorilor și colegilor să vă implicați în activitatea Patrulei de Reciclare, ca Suporteri!