Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

3 idei eco – Episodul 4 ”Mișcare și trai sănătos” 

7 / 04 / 2017

#editia 2016-2017, #generale, #Ora Patrulei de Reciclare, #Radio Gold FM


Ieri am sărbătorit Ziua Interațională a Sportului astfel încât cele 3 idei eco, pe care vi le împărtășim astăzi, în Episodul 4, sunt despre ”Mișcare și trai sănătos”. Sportul ne ajută să fim în formă și contrar multor păreri el poate fi practicat în orice moment al zilei, fie că alegem un sport clasic sau că alegem să urcăm pe scări, nu cu liftul.

  1. Suntem din ce în ce mai sedentari. Astăzi, peste 68% din locurile de muncă presupun statul la un birou sau la un computer. Include mici eforturi fizice în activitatea cotidiană – parcurge distanțele mici pe jos, nu folosi scările rulante în metrou sau la magazine, urcă măcar un etaj sau două fără lift, coboară cu o stație înainte de unde trebuie să ajungi și mergi restul pe jos. Chiar și când te uiți la televizor, în loc să stai pe fotoliu sau pe canapea, stai în picioare și mergi câteva minute pe loc.
  1. Știi celebrele ambuteiaje de la orele de vârf, când traficul este blocat și poate dura chiar și 30 de minute să avansezi 2 stații? Dacă, în loc să stai și să aștepți, în picioare, înghesuit într-un mijloc de transport, cobori și mergi pe jos, parcurgi distanța respectivă în 10 minute și poți să te urci într-un autobuz aflat mult în față. În acest fel faci mișcare fără să obosești și câștigi timp prețios.
  1. Încercați să petreceți cât mai mult timp în aer liber, preferabil în natură, la ”iarbă verde” într-un parc, o pădure. Contactul cu pământul, cu plantele, cu copacii este binefăcător pentru minte și corp. Vrei să te distrezi cu prietenii? Din când în când, propune un picnic.