Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

3 idei eco – Episodul 5 ”Curățenia„

13 / 04 / 2017

#3 idei eco, #editia 2016-2017, #generale, #Ora Patrulei de Reciclare, #Radio Gold FM


Câte obiecte inutile aveți prin casă? Vă pregătiți de curățenia de Paște? Știți de ce, uneori, deși ne-am străduit să facem o curățenie minuțioasă casa tot nu pare „lună”? Un spațiu aglomerat cu obiecte și, mai ales, cu vechituri, nu va părea cu adevărat „curat”. Așa că, anul acesta vă oferim o metodă simplă în trei pași ca să vă eliberați spațiul ocupat „abuziv” de câte un echipament electrocasnic inutil, cu minimum de efort și fără mustrări de conștiință:

 

  1. Identificați și faceți o listă cu toate echipamentele electrice și electronice pe care nu le-ați mai folosit de cel puțin un an.Este un sentiment plăcut să faci „ceea ce trebuie”. Luați-o drept o activitate pentru o după-amiază de primăvară. După ce ați investigat întregul spațiu locativ, o să aveți inventarul electrocasnicelor nefuncționale deținute, ceea ce este o informație importantă pentru operațiunea de curățenie.

 

  1. Analizați în ce măsură mai folosiți electrocasnicele înscrise pe lista de inventar.Ați găsit cumva o aerotermă nefolosită de șapte ani pitită pe lângă bibliotecă? Sau poate ați moștenit un sistem radio vechi folosit ca „piesă de muzeu” și bază pentru un set de cărți? Scoteți-le la lumină și treceți-le pe listă. Cu siguranță v-ați obișnuit atât de mult cu așezarea alambicată a obiectelor din casa dvs, încât nici nu mai vedeți că sunt acolo, dacă nu le căutați în mod voit.

 

  1. Chemați echipele care vă iau gratis deșeurile electrocasnice de acasă.Sunt unele deșeuri mititele pe care le puteți pune în geantă și duce singuri la un punct de colectare – sigur aveți unul în apropiere, uitați-vă pe hartă. Cu aparatele mari și grele nici măcar nu trebuie să faceți efortul de a merge la un punct de colectare. Sunați gratis la TelVerde 0800 444 800, iar Patrula de Reciclare vă ajută să vă eliberați locuința de ele, fără efort.