Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

8 – 5 – 4, codul reciclării

9 / 05 / 2017

#Bucuresti, #editia 2016-2017, #ilfov, #judetul ilfov


8, 5, 4 a fost codul reciclării, sâmbătă 6 mai. Opt școli au continuat cursa colectării selective a deșeurilor electrice în sectoarele 4 și 5 din București. Patrulele școlare au derulat o campanie de informare în săptămâna de dinainte. Colegii și vecinii au aflat că ”deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) adică orice aparat electric sau electronic vechi sau stricat, baterii și acumulatori uzați, becuri și neoane arse nu trebuie aruncate oriunde sau păstrate prea mult timp în preajma noastră. Sunt deșeuri toxice  – poluează natura și ne amenință sănătatea.”

Sâmbătă, echipele car e au organizat acțiunea și-au deschis școlile pentru ca noii ”ecologiști” câștigați să  poată face acel gest simbolic de solidaritate cu copiii și de responsabilitate față de mediu – să predea la reciclare deșeurile electrice pe care le dețin.

Multe din aparatele electrice colectate sâmbătă așteptaseră ceva vreme până să ia drumul reciclării. ”Sunt bune aceste acțiuni eco ale școlii” a spus unul din deponenți. ”Așa, chiar ne-am motivat să le aducem. Mai facem o bucurie și copiilor care s-au ținut de capul nostru să le dăm la reciclare. Oricum, știm clar că nu trebuie să le aruncăm.

Într-adevăr, copiii și profesorii nu s-au lăsat – toată săptămâna au distribuit fluturași și au avut grijă să informeze cât mai mulți oameni că este cazul să scape corect de deșeurile electrice și să aibă grijă să nu le trimită la… poluare, ci la reciclare.

La Școala Gimnazială ”Mircea Sântimbreanu”, însăși directoarea a fost prezentă, împreună cu profesorul coordonator al Patrulei, doamna Victoria Păduraru, și alte cadre didactice,  iar munca de comunicare a continuat pe tot parcursul zilei, cu fiecare familie și grup venit să predea deșeuri electrice.

Agenții  Școlii Gimnaziale ”Luceafărul”, coordonați de Claudia Bota, au ”atacat” cu informații complexele comerciale din apropiere, ba chiar mama unui agent a distribuit fluturași la casa de marcat a hypermarketului unde lucrează. Tot la ”Luceafărul” l-am descoperit pe Vlad Emilian Popescu, elev în clasa a VIII-a care a fost agent și a rămas… Suporter. Deși acum nu mai aparține oficial, echipei Patrulei, își ajută colegii de fiecare dată cu aceeași dăruire.

Am descoperit și doi inspectori școlari care au sprijinit Patrulele implicate – doamna Florentina Cristea s-a alăturat echipei Școlii ”Mircea Sântimbreanu”  iar domnul Mihai Gîrtan a contribuit la succesul Patrulei Școlii Gimnaziale nr. 280.

Cele 8 Patrule temerare au fost:

Sector 4:
• Grădinița nr. 4 (Str. Cetatea Veche, nr. 1), Profesor Coordonator Elena Radu
• Grădinița “Dumbrava Minunată” (Aleea Terasei, nr. 8), Profesor Coordonator Carmen Vladu
• Grădinița „Pisicile Aristocrate”(Bd. Regina Maria, nr. 28-30), Profesor Coordonator Tatiana Păun
• Grădinița “Children’S Joy (Str. Garamont, nr. 3), Profesor Coordonator Nicoleta Neagu

Sector 5
• Școala Gimnazială “Principesa Margareta” (Str. Pandele Roșca, nr. 2-4), Profesor Coordonator Nicoleta Popa
• Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” (Șos. Alexandria, nr. 21), Profesor Coordonator Victoria Păduraru
• Școala Gimnazială „Luceafărul”(str. Doina, nr.1), Profesor Coordonator Claudia Bota
• Școala Gimnazială nr. 280 (Str. Gheorghe Donici, nr. 4A), Profesor Coordonator Mihaela Achim

Alte școli sunt pregătite să preia ștafeta sâmbătă 13 mai. Este ediția Patrulei de Reciclare cu cele mai multe unități de învățământ înscrise din București (peste 70) și este, de asemenea, ediția la care debutează acțiunile săptămânale de mobilizare la colectare desfășurate de echipele din București și din sectorul Ilfov. Patrula bucureșteană e mai activă ca oricând!