Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Am ajuns și în Greenopolis

Asociatia MIRA - UAIC Iasi Suporter Patrula de Reciclare
11 / 03 / 2015

#editia 2014-2015, #județul Iași, #Suporterii Patrulei


”Se împlinește o lună, de când rezidenții Colegiului Sfântul Nicolae (din Iași) au șansa să testeze noile containere pentru reciclarea electrocasnicelor mici, bateriilor și becurilor. Serviciul a fost oferit de partenerul nostru ROREC , care nu doar că ne ofera cutiile pentru separarea deșeurilor, ci și

Asociatia MIRA - UAIC Iasi Suporter Patrula de Reciclare

Asociatia MIRA – UAIC Iasi Suporter Patrula de Reciclare

serviciul de colectare gratuit. Noi, cei de la Colegiul Sfântul Nicolae și Asociația MIRA, plănuim să extindem în continuare acest proiect de colectare și separare a deșeurilor din cadrul Greenopolis, pentru a recicla  hârtie și carton, PET-uri de plastic dar și sticlă și deșeuri biologice.” spune Maria Kozhinova, directorul Asociației MIRA, care a creat un nou ”oraș”, metaforic vorbind, în căminul Universității ”Al.I. Cuza” (UAIC) din Iași.

Ce se întâmplă în ”Greenopolis”? ”Rezidenții”, adică studenții cazați în cămin, pun în aplicare diferite metode de reciclare a deșeurilor și economisire a energiei. În ultima perioadă, proiectul se concentrează din ce în ce mai mult pe campaniile de conștientizare a importanței comportamentului prietenos cu mediul și pe educația informală pe tema sustenabilității.

Asociația MIRA și UAIC speră ca întreg Iași-ul să devină, în timp, un … Greenopolis.