Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ambasadorii mediului, la Măureni

29 / 05 / 2017

#Caraș-Severin, #editia 2016-2017, #judetul caras-severin, #Măureni, #patrula in presa


Comuna cărăşeană se mândreşte cu premiul I pe judeţ, obţinut în ultimii doi ani şcolari de Şcoala Gimnazi­ală Măureni, la secţiunea „Cea mai activă patrulă”, din cadrul programului educaţional de mediu „Patrula de Reciclare”.

„Elevii Şcolii Gimnaziale Mău­reni, membri în Patrula de Re­ciclare, au reuşit să-i convingă pe locuitorii comunei că fiecare dintre ei poate să devină «amba­sador» al faptelor bune şi astfel au reuşit, în perioada noiembrie 2016 – mai 2017, să colecteze 550 de kilograme de deşeurile electrice şi electronice: televi­zoare, calculatoare, becuri, ba­terii, imprimante, calculatoare, etc., ne spune profesorul Daniel Lascu, cel care i-a coordonat pe tineri în aceste demersuri.

Şco­larii au discutat cu locuitorii satelor Măureni şi Şoşdea, au împărţit pliante şi au prezentat efectele negative şi pericolul de îmbolnăvire pe care-l generea­ză deşeurile electrice arunca­te la întâmplare în mediu sau amestecate cu deşeurile mena­jere. Activitatea a fost bine ve­nită pentru locuitori, întrucât mulţi dintre ei au afirmat că nu cunoşteau efectele negati­ve produse de aceste deşeuri şi nici modul de a scăpa de ele legal şi gratuit”.

sursa: Jurnal de Caraș-Severin