Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Am crescut împreună

18 / 02 / 2016

#aniversare, #BUZZ, #editia 2015-2016, #judetul Botosani, #patrula de reciclare


Acum 2 ani, scriam, despre BUZZ, ziarul tuturor copiilor din Botoșani, că ”a început ca un experiment și a devenit aproape o instituție – o experiență formatoare unică pentru zeci de copiii și, poate, locul unde încep de timpuriu, sub ochii noștri, carierele unora dintre jurnaliștii de mâine.”

Timpul scurs de atunci ne-a confirmat previziunile.

Pe 20 februarie, Ziarul BUZZ împlinește 5 ani. Practic, e ”de-o vârstă” cu Patrula de Reciclare. Reporterii BUZZ și agenții Patrulei botoșănene ”au crescut împreună” în toate sensurile cuvântului. Prin tradiție, tinerii jurnaliști BUZZ sunt și agenți ai Patrulei din Botoșani! În acești 5 ani, au scris zeci de articole despre cum și de ce trebuie să colectăm și să reciclăm deșeurile electrice. Au realizat reportaje și evenimente pentru a susține misiunea întregii echipe a județului. Au descoperit povești și oameni care au inspirat tot orașul! Vă amintiți de Marius Gălan, cel mai tânăr și mai activ voluntar din Botoșani? Dar de acțiunea de la APM Botoșani? Despre Marșul eco al Patrulelor din Dorohoi mai vorbim și acum și-l dăm de exemplu!

Albinuta BuZZ

Și-au făcut o misiune din…pasiune. Au avut duminici când veneau la acțiuni de informare pentru colectarea deșeurilor electrice sau în redacție, ca să termine un articol sau un reportaj, pe când alți copii se jucau în parc sau se uitau la televizor. Au văzut o oportunitate acolo unde alți copii ar fi văzut un efort în plus. Au preferat recompensa intangibilă dar și inegalabilă a faptului de a fi citiți și ”auziți”, de a schimba ceva în bine în orașul lor, în locul unei note bune sau al unei prăjituri. S-au distrat, și-au făcut prieteni  și amintiri pe viață, și totuși, n-au făcut nimic ”în joacă”, ci serios și profesionist, cu țeluri clare și ambiții de performanță. Pe scurt, au atras mulți tineri de vârsta lor către activități de voluntariat și educație eco.

Nu e ușor să le faci pe toate când ești mic dar e cu atât mai frumos când reușești. Avem toate motivele să îi felicităm, să fim mândri de ei și să sărbătorim împreună.