Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Antena 3 Pitești – Ghidul Bunelor Eco-Maniere, un ebook gratuit pentru toți cei care vor să stopeze degradarea mediului înconjurător

reportaj Antena 3 Pitesti Ghidul Bunelor Eco-Maniere
23 / 11 / 2021

#2021, #generale, #Ghidul Bunelor Eco-Maniere, #interviuri, #Patrula de Reciclare in presa


Antena 3 Pitesti se alătură conversației Patrulei de Reciclare despre cum putem trăi mai sustenabil practicând obiceiurile responsabile prezentate în Ghidul Bunelor Eco-Maniere.

Patrula de Reciclare a lansat, la ceas aniversar, Ghidul Bunelor Eco-Maniere, un e-book gratuit despre obiceiuri responsabile pe 10 teme de mediu. Materialul se găsește în format online și vine cu exemple concrete de la echipele de copii și profesori din program. Zeci de echipe din grădinițe, școli și licee din toată țara povestesc despre schimbările pe care le-au produs în comunitățile lor din grijă pentru Planetă.

Preocuparea pentru mediu și planetă ar trebui să fie o datorie pentru fiecare dintre noi

La 10 ani de la înființarea programului Patrula de Reciclare a fost lansat în mediul online Ghidul Bunelor Eco-Maniere, un cod de conduită necesar în epoca schimbărilor climatice. Ce ar trebui să facem pentru a reduce poluarea sau cum am putea contribui la lupta contra schimbărilor climatice. O echipă editorială de 10 autori a lucrat timp de 10 luni pentru a crea 10 povești de succes din sutele de exemple de bune practici implementate de Patrulele din toată țara.

În acești 10 ani, voluntarii din program au scris, efectiv, noi reguli de conduită, în ceea ce privește bunele maniere în comunitate, protecția mediului și responsabilitatea față de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Am dorit să promovăm performanțele extraordinare ale acestor copii și profesori pentru că este păcat să nu arătăm asemenea exemple de bune practici. Dacă pot schimba lumea copiii de grădiniță, de ce nu am încerca și noi, cei mari, să fim alături de ei?

Andreea Idriceanu Calev, Project Architect

Ghidul Bunelor Eco-Maniere este dedicat tuturor celor care își doresc o mobilizare cu rezultate tangibile în lupta pentru stoparea degradării mediului înconjurător, de la profesori, părinți și copii la oricine dorește să trăiască mai prietenos cu Planeta.

Ghidul are 10 capitole care tratează colectarea selectivă a deșeurilor de diferite categorii – de la ambalaje de plastic la deșeuri electrice și alte tipuri de deșeuri. Vorbim despre risipa alimentară, despre reducerea folosirii plasticului, despre apă și energie, reciclare creativă și upcycling. Fiecare dintre cei care vor parcurge acest Ghid vor găsi soluții pentru o viață mai frumoasă și un mediu mai sănătos.

Andreea Idriceanu Calev

Oricine poate contribui la dezvoltarea codului bunelor eco-maniere împărtășind propriile exemple de bune practici.