Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Asociația RoRec participă la Zilele Vecinătății!

25 / 06 / 2015

#asociatia rorec, #editia 2014-2015, #Sibiu, #zilele vecinatatii


Sibiu, 25 iunie 2015 – Asociația Română pentru Reciclare – RoRec se alăturăAsociației pentru Înfrumusețarea orașului Sibiu (AIOS), organizatorul evenimentului Zilele Vecinătății, și participă la ediția din acest an, ce va avea loc în cartierul Vasile Aron din Sibiu în perioada 22-28 iunie.
Obiectivele principale al campaniei sunt: reînvierea spiritului de comunitate și crearea unui spațiu de socializare și cunoaștere a cartierului, cu prilejul unei sărbători culturale destinate atât ”vecinilor” din cartierul Vasile Aron, cât și întregii comunități sibiene, de la tineri la părinți și bunici.
Asociația RoRec (www.rorec.ro), ca participant în premieră la eveniment, va fi prezentă sâmbătă și duminică, 27-28 iunie, cu diferite tipuri de activități informative și educative pe tema colectării și reciclării deșeurilor electrice.
Reprezentanți ai Asociației RoRec, precum și ai Patrulei de Reciclare, vor informa vecinii cartierului Vasile Aron, precum și pe toți sibienii prezenți la eveniment, asuprapericolului pentru sănătate și pentru mediu pe care îl reprezintă deșeurile electrice și importanța colectării selective a acestor deșeuri.
“Sibiul, fiind un oraș civilizat, curat și foarte „smart„, spunem noi, ne-a fost întotdeauna un partener de succes, alături de care am creat deja o tradiție în a dezvolta proiecte frumoase. Și nu puteam să nu ne implicăm într-un eveniment care ilustrează solidaritatea oamenilor și lucrurile minunate care se întâmplă aici, la care am contribuit și noi, de-a lungul timpului, și nu vom conteni să o facem, oferind împreună pentru întreaga Românie un exemplu de responsabilitate și respect față de mediu și față de oamenii de  lângă noi”, au declarat reprezentanţii locali ai Asociaţiei RoRec.
Participanții la Zilele Vecinătății vor afla cât de simplu este să păstreze curățenia în cartierul din care fac parte, să nu arunce la ghenă deșeurile electrice, ci să le colecteze selectiv. Asociația RoRec asigură pentru toate cartierele sibiene – în regim permanent- –preluarea gratuită a deșeurilor electrice de mari dimensiuni, grele sau voluminoase, direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie.
Tot ce trebuie să facă ”vecinii” noştri este să sune gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnicîntre orele 9.00-17.00. După apelarea TelVerde 0800 444 800 și înregistrarea comenzii de preluare a deşeurilor, o echipă a Asociaţiei RoRec va prelua gratuit deşeurile pe bază de programare şi, asigurând atât serviciul de manipulare, cât şi pe cel de transport către Centrul de Colectare RoRec din Sibiu. Iar de acolo la fabricile de reciclare”, au conchis cei de la asociaţie.
TelVerde 0800 444 800 este un serviciu național, disponibil permanent, pentru toți cei ce doresc să afle informații despre felul în care se pot debarasa de deșeurile electrice și electronice în mod corect și responsabil.
Legislaţia europeană transpusă la nivel naţional ne impune să colectăm cel puțin 4 kg anual pe cap de locuitor de deşeuri electrice şi electronice (DEEE). Obligativitatea colectării o au atât cetăţenii, cât şi autorităţile locale, precum şi persoanele juridice, firmele sau instituţiile. De ce și cum trebuie să colectăm deșeurile de echipamente electrice și electronice ca să trăim într-o lume curată și mai puțin poluată? Aflați pe www.rorec.ro și pe facebook.com/AsociatiaRoRec sau sunând la TelVerde 0800 444 800, zilnic, între 9.00-17.00. Pe www.rorec.ro/reteaua-nationala-de-colectare/puteţi afla ce acţiuni de colectare a DEEE au loc în judeţul Sibiu sau unde sunt punctele de colectare a deşeurilor electrice din apropierea casei sau biroului dvs.