Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

ASR Principesa Maria a României, mândră de performanțele Patrulei bucureștene

31 / 01 / 2019

#Bucuresti, #editia 2018-2019, #generale, #Înaltul Patronaj al Principesei Maria


Marți, 29 ianuarie, la Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu”, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a felicitat Profesorii Coordonatori ai Patrulelor de Reciclare de la mai multe școli din București.

Întâlnirea a fost găzduită de doamna Victoria Păduraru, Profesorul Coordonator al echipei de la școala „Mircea Sântimbreanu”, una din cele mai active Patrule bucureștene. Și alte școli premiate au fost prezente, fie prin Profesorii Coordonatori – Școala Gimnazială nr.88 (dna Cristina Bălan), Școala Gimnazială nr.150 (dna Gabriela Kodjabashija), Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” (dna Silvia Drăguț), fie prin reprezentanți – Școala Gimnazială nr.59 și Școala Gimnazială „George Bacovia”.

ASR Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare încă din anul 2016 și, de atunci, încurajează copiii și profesorii care promovează obiceiul responsabil al colectării deșeurilor electrice în comunitățile lor din toată țara.

Alteța Sa Regală a vorbit cu elevii din Patrula școlii „Mircea Sântimbreanu”, care au fost Agenți ai Patrulei timp de cinci ani și, îndrumați de doamna Victoria Păduraru, au câștigat mai multe premii. Întrebați cum și-au păstrat motivația atâta vreme, copiii au spus că le-a plăcut diversitatea activităților, faptul că au fost încurajați să vină cu propriile idei și rezultatele bune, recompensate cu premii.

Suntem mândri că perseverența noastră în program a dat roade, iar oamenii din cartier știu ce facem și vin ei către noi. Satisfacția cea mai mare este să văd copiii atât de implicați, ca voluntari, dar și reacția celor din jur. Am încercat să ducem informații despre colectarea deșeurilor electrice la cât mai mulți oameni din cartier și chiar simțim susținerea comunității. Înainte, vecinii lăsau de multe ori aparatele electrice pe lângă ghene. Acum nu se mai practică acest gest – pentru că noi i-am „învățat” fie să le aducă la noi la școală, pe cele mici, fie să sune la TelVerde, pentru aparatele mari. S-a dovedit că educația ecologică este foarte importantă atât pentru elevi cât și pentru noi toți” a spus Victoria Păduraru.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a discutat cu profesorii despre cum se dezvoltă elevii în acest program de voluntariat și despre impactul din ce în ce mai bun pe care îl au în comunitățile lor. Ei au spus că, pentru copii, este un exercițiu foarte util să explice ceea ce au învățat și să convingă adulții. Iar părinții Agenților sunt receptivi și încearcă să ajute școala mobilizându-și prietenii și colegii de muncă să colecteze baterii, becuri și aparate electrice de orice fel.

ASR Principesa Maria s-a declarat impresionată de inițiativele voluntarilor și de poveștile lor de succes.

Vă felicit pe toți pentru inițiative, rezultate și implicare. Cred că sunt importante pentru școală și pentru comunitate. Sunt mândră de voi. Sper să continuați și să aveți mulți Suporteri” a declarat Principesa.

La ultimele două ediții, Patrulele din București și Ilfov au avut performanțe extraordinare. Numai anul trecut, în 2018, datorită campaniilor organizate de voluntarii din program, 530.000kg DEEE au ajuns la reciclare în loc să ajungă în gropile de gunoi, iar echipele locale au ajuns în topul cantităților de deșeuri electrice colectate per locuitor. Dacă bucureștenii vor continua să își susțină școlile și la Ediția Suporterilor (2018-2019), trimițând la reciclare aparatele electrice și electronice vechi sau stricate, copiii din Patrula locală au șanse să câștige pentru prima oară un premiu național.