Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare din Bacău – Întâlnire cu experții

2 / 04 / 2018

#apm, #editia 2017-2018, #generale, #judetul bacau, #Suporterii Patrulei


Agenția pentru Protecția Mediului Bacău și reprezentantul său, Consilierul Maria Ionoș, reprezintă unul din Suporterii de cursă lungă ai Patrulei județene.

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun”, Bacău

Pe 26, 27 și 28 martie, doamna Ionoș și domnul Bogdan Pleșca, Operatorul Local Partener al Asociației RoRec, au incitat spiritele elevilor de la școlile „Vasile Gh. Radu” din Satu Nou, „Alexandru cel Bun” din Bacău și de la Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci” din Onești.

Prin materialele deosebite pe care le-am avut la dispoziție precum și prin informațiile furnizate ca răspuns la întrebările lor, copiii au conștientizat rolul deosebit al reciclării electrocasnicelor și au descoperit în detaliu obiectivele Patrulei de Reciclare! Ei își vor informa propriile familii şi vor fi implicați în aceste acțiuni civice importante pentru menținerea unui mediu curat. Au descoperit, de asemenea, că pot afla lucruri interesante în moduri originale: jocuri, panouri publicitare, activități practice în școală sau în diferite alte locuri. Întâlnirea noastră s-a încheiat cu promisiunea că vor fi mai atenți cu mediul în care trăiesc” spune doamna profesor Alina Cristina Solomon, grație căreia Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” a devenit Școală-Suporter a Patrulei de Reciclare.

Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci”, Bacău

Agenții Patrulei de la Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci” din Onești s-au pregătit cu entuziasm pentru eveniment: și-au personalizat tricourile şi au distribuit pliante cu informaţii specifice colegilor din toată școala. Doamna Nicoleta Neaga, profesorul coordonator al echipei, declară că le-a fost utilă întâlnirea cu specialiști cu experiență, cu care să vorbească „despre importanta colectării selective a deșeurilor, a reciclării și, în general, despre cât de mult contează educația ecologică în comunitățile locale” și că prezentarea le-a crescut și mai mult motivația să-și promoveze cauza.

Școala „Vasile Gh. Radu”, Satu Nou, județul Bacău

 

Agenția pentru Protecția Mediului consideră Patrula de Reciclare „inițiativă de continuitate a modelării tinerei generații în spiritul ecocivic al comportamentului responsabil față de mediul înconjurător”, afirmă doamna Ionos.

Mulțumim tuturor Suporterilor din rândul administrației și invităm să ni se alăture cât mai multe instituții publice.