Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Bistrița – Campionii colectării de baterii, becuri și DEEE, premiați de APM și RoRec

20 / 04 / 2016

#apm, #editia 2015-2016, #judetul Bistrita, #patrula de reciclare, #patrula in presa


În Teatrul de Vară din Bistriţa a avut loc festivitatea de premiere a proiectului de educaţie ecologică ”Dă la reciclat bateriile descărcate, becurile consumate și electronicele mici uzate!”, ediția 2015-2016. Câștigătorii au primit premii totale de 5.000 de lei: multifuncționale, aparate foto și dulciuri.

Proiectul, organizat de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, s-a desfăşurat  pe raza judeţului, în unităţile de învăţământ din mediul rural şi oraşele Năsăud, Beclean şi Sîngeorz-Băi, şi a avut ca şi activităţi componente: colectarea deșeurilor de echipamente electrice si electronice, baterii portabile uzate şi corpuri de iluminat, activităţi proprii (educative, practice şi de creaţie) pentru încurajarea obiceiului de colectare a bateriilor și a corpurilor de iluminat, realizarea unei lucrări intitulate ”Ecoestetica bateriilor şi becurilor şi a DEEE de mici dimensiuni”.

În cadrul festivităţii, au fost acordate un număr de 21 de premii, după cum urmează:

  • 7 premii pentru cea mai mare cantitate de DEEE;
  • 7 premii pentru cea mai mare cantitate de baterii şi  becuri;
  • 7 premii pentru creația artistică.

Toţi şcolarii înscrişi în proiect, prezenţi la festivitatea de premiere, au avut ocazia să vadă piesa de teatru de păpuşi “Punguţa cu 2 bani” pusă în scenă de echipa Teatrului de Păpuşi a Centrului Municipal de Cultură, condusă de Cornelia Apostol, alături de care au fost invitate să participe toate grădiniţele din municipiul Bistriţa. “Biletul de intrare” pentru fiecare participant a constat în câte două baterii portabile uzate.

Sursa: Radio Transilvania și TimpOnline.ro