Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Brăila – „Patrula de Reciclare” a Grădiniței nr. 51 „Așchiuță” la Ludotecă

25 / 04 / 2018

#activitati in comunitate, #editia 2017-2018, #judetul braila


Marți, 24 aprilie 2018, Secția de Împrumut Carte pentru Copii. Ludoteca din cadrul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila a fost gazda unei activități inedite, care a avut ca scop prezentarea unei povești create de educatoarea Cristina Orzan ,,La taifas… în depozitul RoRec” și informarea preșcolarilor și școlarilor cu privire la deșeurile electrice – adică aparatele electrice vechi sau stricate, bateriile consumate și becurile arse ce au un potențial de poluare foarte mare.

Astfel, copiii au aflat că aceste deșeuri electrice nu trebuie nici păstrate în preajma noastră, nici aruncate la gunoi sau în natură, dar pot fi aduse în incinta Grădiniței nr. 51 ,,Așchiuță”, sau pot fi preluate de persoane autorizate sunând la numărul de tel-verde: 0800 444 800. Povestea a continuat cu o sesiune de colorat, iar lucrările copiilor au fost cuprinse într-o expoziție ce se regăsește la Ludoteca bibliotecii.

De la Grădinița nr. 51 ,,Așchiuță” au fost prezente la eveniment Sandu Adriana – profesor coordonator proiect, Grădeanu Carmen – director, profesor Orzan Cristina și profesor Mormocea Nicoleta. La această activitate s-au alăturat Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” Brăila, reprezentată prin învățător Mihăilă Irina și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 ,,Narcisa”, prin profesor Panțuru Victorița.
În anul școlar 2017 – 2018 
sub coordonarea profesoarei Adriana Sandu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 51 ,,Așchiuță” Brăila este Școală-Suporter în programul educaţional de protecţie a mediului „Patrula de Reciclare”.