Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Bucureștenii și Ilfovenii, mai harnici ca oricând la reciclarea deșeurilor electrice, cu Patrula de Reciclare

31 / 05 / 2017

#Bucuresti, #editia 2016-2017, #ilfov, #judetul ilfov


Ediția 2016-2017 a Patrulei de Reciclare a adus recorduri și premiere în București și în județul Ilfov.

În primul rând, este ediția cu cele mai multe unități de învățământ înscrise în programul național de educație de mediu, din București. 70 de grădinițe, școli și licee din capitală au format cea mai puternică echipă bucureșteană de până acum.

Apoi, începând din martie, Patrulele din București și din Județul Ilfov au inițiat, pentru prima oară în istoria programului, acțiuni săptămânale prin care au informat oamenii de ce trebuie să colectăm și să trimitem la reciclare fiecare deșeu electric, de la bateriile uzate și becurile arse la aparatele electrice și electronice de orice fel.

În total, din luna martie, 34 de unități de învățământ din București și 11 din Județul Ilfov au participat la 10 acțiuni săptămânale de mobilizare la colectarea deșeurilor electrice.

Aproape 500.000 de cetățeni din cele două comunități au devenit mai informați și mai conștienți de impactul pe care îl are orice ”aruncăm” asupra mediului, și peste 37.000 de kg de deșeuri electrice au ajuns în siguranță la reciclare. Astfel a fost evitat riscul ca acestea să ajungă în natură și să polueze solul, aerul și apa pentru zeci sau chiar sute de ani.

Sâmbătă, 27 mai, a fost ultima astfel de acțiune, în acest an școlar, pe care le-o datorăm următoarelor echipe:

  • Școala Gimnazială “Maica Domnului” 
  • Liceul Tehnologic Special nr. 3 
  • Colegiul Național “Iulia Hașdeu”
  • Școala Gimnazială nr. 71
  • Școala Gimnazială “Grigore Ghica Voievod”
  • Colegiul Național “Emil Racoviță”

Anul acesta, copiii și profesorii voluntari din capitală și din Ilfov au cele mai mari șanse să atingă pragul calificării la unul din premiile naționale, dacă vor reuși să contribuie la colectarea a 50g de deșeuri electrice/locuitor, până pe 31 august 2017. Totul depinde de cum se vor mobiliza concetățenii lor să îi sprijine și pe perioada verii.
Cum îi pot ajuta persoanele fizice sau juridice pe copii să aibă mai multe șanse la câștigarea premiului național pentru colectarea selectivă de deșeuri electrice și electronice? Devenind Suporteri ai Patrulei de Reciclare!

Organizațiile pot casa DEEE-urile din gestiune, iar cetățenii pot preda electricele inutile din gospodării, simplu și gratuit, fie ducându-le la oricare dintre punctele de colectare permanente, fie solicitând ridicarea gratuită de la domiciliu sau sediul firmei.

Site-ul www.patruladereciclare.ro/recicleaza/ și Tel Verde 0800 444 800 (apel gratuit din toate rețelele de telefonie) sunt la datorie!

Poate, pentru prima oară în istoria participării lor la program, Patrulele din București și din județul Ilfov vor câștiga un premiu național! Depinde de noi!