Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Câștigătorul concursului “Ce criterii urmăriți atunci când vă alegeți un aparat electric nou?”

4 / 05 / 2017

#Bucuresti, #concurs, #generale, #ilfov, #Ora Patrulei de Reciclare, #Radio Gold FM


Concursul Orei Patrulei de Reciclare, care a avut ca temă “Ce criterii urmăriți atunci când vă alegeți un aparat electric nou?” s-a încheiat. Acest concurs ne-a oferit oportunitatea de a afla mai multe informații despre cum să ne alegem, în mod corect, un aparat electric nou.

Câștigătorul acestei săptămâni este doamna Neti Spatarescu care ne-a împărtășit criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un aparat electric nou, înainte de a fi cumpărat: ”Ca un absolvent al Facultăţii de ecologie şi protecţie a mediului, la achiziţionarea unui aparat electric, urmăresc îndeplinirea caracteristicilor de mediu în ceea ce priveşte performanţele şi cerinţele funcţionale, specificaţii definite prin „etichete ecologice“. Etichetele unice se referă la o anumită problemă ecologică (consum de energie). Un bun exemplu, este folosirea etichetelor ecologice ale Uniunii Europene pentru achiziţia de aparate frigorifice care cer ca acestea să aibă un indice de eficienţă energetică mai mic de 42%.

Răaspunsurile celorlalți participanți ne-au indicat faptul că în România, oamenii sunt din ce în ce mai responsabili atunci când vine vorba de protejarea mediului. Iată ce alte lucruri sunt importante când facem o astfel de alegere:

Ana Maria Nica ”În general, caut aparatele marcate cu A sau A+ în ceea ce privește consumul, apoi mă interesează dacă producătorul oferă o garanție extinsă precum și un program de buy back.”

Adriana Dragomir ”Înainte de achiziționarea unui aparat electric verific specificațiile produsului referitoare la consum, durata de viață, și alte informații, pentru a vedea dacă se pliază pe nevoile mele. Apoi verific recenziile pentru produsul respectiv.”

Sabina Bubu ”Înainte să cumpăr intru pe internet să caut hibele semnalate de alți consumatori. Dacă eu consider că aparatul are un consum potrivit nivelului meu, brandul este testat și bine stabilit pe piață, iar recenziile sunt pozitive, îl cumpăr.”

La concursul de săptămâna aceasta vă invităm să ne spuneți “De ce credeți că nu se colectează deșeurile electrice atât cât ar trebui, în România?”.