Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Copiii de la Școala Talea și Grădinița nr. 23 Ploiești sunt campionii județeni ai competiției „Patrula de Reciclare”

15 / 06 / 2017

#castigatori locali, #editia 2016-2017, #județul Prahova, #patrula in presa


94 de echipe de copii și tineri câștigă premii pentru școlile lor, anul acesta, stabilind astfel un nou record, cu prilejul celei de-a VI-a ediții a programul național de educație pentru mediu „Patrula de Reciclare”.

În fiecare județ au fost acordate premii pentru cea mai activă patrulă și cea mai mare cantitate de baterii colectată.

„Este și ediția în care peste 75% dintre echipele participante s-au calificat la premiile locale. Un procent impresionant de eligibilitate, ceea ce înseamnă că performanțele tinerilor voluntari au un impact din ce în ce mai mare în societate.  În luna martie a fost lansată prima emisiune de radio săptămânală, Ora Patrulei de Reciclare, la Radio Gold FM. (…) Începând din martie, Patrulele din București și Ilfov au inițiat, pentru prima oară în istoria programului, acțiuni săptămânale prin care au informat oamenii de ce trebuie să colectăm și să trimitem la reciclare fiecare deșeu electric, de la bateriile uzate și becurile arse la aparatele electrice și electronice de orice fel. Este ediția cu cele mai multe unități de învățământ din București înscrise: 70 de grădinițe, școli și licee din capitală au format cea mai puternică echipă bucureșteană de până acum” sunt premierele de anul acesta, punctate de organizatori.

Însă și pe plan local au fost obținute rezultate deosebite. În Prahova, cele mai bune au fost consemnate de echipa de la Școala Gimnazială Talea, ai cărei elevi, coordonați de Gabriela Neguțescu, au format cea mai bună patrulă din județ, și de echipa de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 din Ploiești (FOTO), coordonată de Alexandra Grecu, care a strâns cea mai mare cantitate de baterii.

Lista completă a premianților la nivel județean poate fi consultată AICI.

Cele 94 de echipe câștigătoare au șansa de a-și alege premiile, care pot consta în materiale didactice, echipamente IT, rechizite, necesar de birotică sau excursii. Iar ediția 2016-2017 continuă! Premianții naționali vor fi aleși în luna septembrie. Succesul lor depinde de cât de multe deșeuri electrice trimit la reciclare Suporterii lor, până la 31 august 2017!

sursa: Telegrama