Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ce este eticheta de eficienţă energetică, cum o citim şi la ce foloseşte?

31 / 07 / 2014

#colectare aparate electrice, #eticheta eficienta energetica, #ziare.com


Eticheta energetică europeană este creată pentru a furniza cumpărătorilor informaţii precise, comparabile şi uşor de recunoscut, cu privire la consumul de energie, performanţă şi alte caracteristici esenţiale ale electrocasnicelor. Aceste informaţii permit consumatorilor să identifice cât este de eficient energetic un produs şi să evalueze potenţialele reduceri de costuri cu energia.

Începand cu 1995, eticheta i-a ajutat pe consumatori să aleagă echipamentele  ţinând cont şi de informaţiile privind consumul de energie.

Legislaţia europeană este compusă dintr-o Directivă cadru, care stabileşte principiile şi obligaţiile generale cu privire la eticheta energetică. Directiva cadru este însoţită de o serie de regulamente delegate, care asigură informaţia specifică fiecărei categorii de produse.

Succesul schemei de etichetare a determinat Uniunea Europeană să introducă, în 2003, două clase noi pentru echipamentele frigorifice, A+ şi A++. Aceste categorii au fost adăugate peste clasa A pentru a răspunde cerinţelor pieţei pentru produse eficiente energetic şi pentru a încuraja furnizorii să dezvolte produse din ce în ce mai performante.

Află din serialul ziare.com cum citeşti eticheta de eficienţă energetică şi ce conţine aceasta. Continuarea materialului aici.