Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Cea mai fericită zi din an

15 / 05 / 2015

#Bistrița-Năsăud, #CSEI1 Bistrita, #editia 2014-2015, #eveniment, #Teodora Popescu


Agenți din Patrula de Reciclare a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) nr.1 din Bistrița sunt diferiți. Sunt diferiți de copiii care cred că ”nu pot” să atingă scopuri ambițioase. Sunt diferiți de cei care cred că nu e cazul să-și asume responsabilități. Sunt diferiți de tinerii fără preocupări serioase și fără dorința de a face, chiar de la această vârstă, ceva important.

Deși, oficial, sunt considerați copiii cu dizabilități, în cei 4 ani de când participă în Patrula de Reciclare singurul lucru pe care ni l-au dovedit este că… POT face orice. Orice își propun, orice le cerem, orice trebuie ca să câștige, să mobilizeze oamenii, să protejeze natura, să producă o diferență.Patrula CSEI nr1 Bistrita la colectare DEEE

Îndrumați de Teodora Popescu, un pedagog cu har, au creat cele mai reușite postere și mascote, au colectat cantități impresionante de deșeuri electrice, chiar dacă sunt o școală mică, și-au pus amprenta pe fiecare ediție a programului, mereu cu ceva nou, original și impresionant.

Recent, au pus înscenă o piesă de teatru cu care au reprezentat Patrula la Olimpiada Inocenților din Bistrița, olimpiada destinată copiilor cu dizabilități. Evenimentul ajuns la a XI-a ediție, este, așa cum îl descrie Eileen McHerry, preşedintele Fundaţiei Inocenţi România  „nu o competiţie, ci de o sărbătoare a comunităţii iar pentru mulţi dintre copii aceasta este cea mai frumoasă şi mai fericită zi din an.

Nu e nevoie să vă convingem că piesa interpretată de agenții Patrulei de la CSEI nr.1 a avut succes. Vă oferim doar un fragment din versurile create de Teodora Popescu și vă invităm să citiți articolul pe www.bistritanews.ro  și vedeți filmul lor.

”Ați văzut ce s-a-ntâmplat,
Cum să nu fii supărat
Norule, și tu, drag soare,
Copăcel și râu și floare!

Peste tot sunt aruncatePiesa teatru CSEI nr1 Bistrita
Aparatele stricate:
Frigidere, telefoane,
Becuri arse și neoane,
Tastaturi și baterii,
Aragaze, jucării,
Mașinile de spălat,
Aparate de călcat.
CD-uri, aspiratoare,
Vechile televizoare…

De-nțeles nu este greu,
Un deșeu, înc-un deșeu…
Iată ceea ce contează:
Toate-acestea POLUEAZĂ!Patrula CSEI nr1 Bistrita la colectare DEEE 2
Și-s foarte dăunătoare
Pentru-orice viețuitoare.
Că nimica nu mai scapă
Fie aer, sol sau apă.

Hai, copii să ne gândim,
O soluție să găsim…”