Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare are cei mai mulți campioni locali de până acum

13 / 06 / 2018

#comunicat, #editia 2017-2018, #editia campionilor, #generale, #premii locale


București, 13 iunie 2018. Peste 125 de echipe de copii și profesori voluntari din toată țara câștigă premiile locale ale Patrulei de Reciclare – ediția 2017-2018! La finalul acestui an școlar, Asociația RoRec acordă cel mai mare număr de premii locale din istoria programului. Acest record confirmă că este „Ediția Campionilor” iar performanțele voluntarilor din program cresc în fiecare an.

 

Aproape 800 de unități școlare din orașe, comune și sate participă la cea de-a VII-a ediție a programului Patrula de Reciclare.

Există 3 categorii de premii pe care școlile din fiecare unitate administrativ-teritorială (județ și sector al Municipiului București) le-au câștigat: pentru Cea mai Activă Patrulă Locală, pentru Cea mai mare cantitate de baterii colectată, iar Școlile-Suporter sunt onorate pentru contribuția la reușita echipei locale. În plus, mai multe unități școlare au primit „Mențiuni speciale” pentru rezultatele deosebite ale implicării lor.

Echipele din Patrula de Reciclare devin mai performante de la an la an. Profesorii cu experiență continuă să fie din ce în ce mai eficienți și mai motivați, iar noii colegi care li se alătură au de la cine învăța și au un standard înalt de competiție. Faptul că aceste premii merg atât la școli din mediul urban cât și din mediul rural, din toate zonele țării, mai înseamnă un lucru extrem de important – și anume că acolo unde oamenii sunt hotărâți să reușească, o fac, indiferent de context. Succesul și evoluția permanentă a programului dovedesc că propunem o educație de mediu relevantă și cu impact, la nivel național” spune Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Profesorii coordonatori ai școlilor câștigătoare vor alege ca premii rechizite, materiale educative și alte obiecte de pentru echipele lor și pentru dotarea școlilor.

Aflați care sunt cele mai performante școli la această ediție! Câștigătorii premiilor locale sunt publicați pe site-ul patruladereciclare.ro

Succes masiv la București

Patrulele din București și din Ilfov s-au remarcat la această ediție printr-o activitate fără precedent. Peste 100 de grădinițe, școli și licee au organizat acțiuni de mobilizare la colectarea deșeurilor electrice în cartierele lor.

Ediția aceasta a fost „anul capitalei”! De la echipele din București și Ilfov am avut parte de cea mai frumoasă surpriză. În aceasta editie, elevii și dascălii s-au organizat și au propus, pe lângă alte activități de informare, și acțiuni de atragere a populației la colectarea deșeurilor electrice. Zeci de mii de locuitori au aflat, de la acești „campioni” ai mediului, cum trebuie să scape de DEEE,  iar Patrula locală a contribuit astfel la colectarea celei mai mari cantități de deșeuri electrice de când participă la program” spune Ada Lungu, editorul PR al Patrulei de Reciclare.

Pentru voluntarii din Patrulă ediția nu se oprește aici. Mai mult chiar, vara este perioada care decide cine va lua premiile naționale. Comunitățile în care populația și persoanele juridice vor preda la reciclare cele mai mari cantități de deșeuri electrice până pe 31 august 2018 își vor ajuta copiii să fie câștigători pe țară.

Orice aparat electric vechi sau stricat, bateriile și acumulatorii consumați, becurile și neoanele arse pot fi trimise la reciclare prin TelVerde 0800 444 800, folosind formularul de comandă online sau aplicația DEEECollect.

Sustineți-vă în continuare patrulele locale și ajutați-le să intre în rândul campionilor!