Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Cel ce nu se întoarce din drum ajunge departe – Patrula de Reciclare a Școlii Gimnaziale Nr.10 Botoșani

4 / 12 / 2013

#2013, #Botoșani, #câștigător, #cel mai activ profesor, #poveste, #școală


E ușor de imaginat că, într-o dimineață obișnuită, înainte de a merge la școală, Ana-Irina Archip, Profesorul Coordonator al Patrulei de Reciclare a Școlii Gimnaziale 10 din Botoșani zâmbește la gândul gesturilor și ideilor năstrușnice cu care o vor întâmpina Agenții. Știe deja că a reușit să-i ”molipsească de energia ei de căutător neobosit de deșeuri de echipamente electrice și electronice” și că elevii își iau rolul foarte în serios. La nici 3 luni după înscrierea în program, convinseseră oamenii să colecteze peste 1000 kg de DEEE…

Cât despre elevi, și ei o așteaptă cu entuziasm. Știu că ziua lor de școala va fi mult mai distractivă și mai plină de înteles, pentru că i-a ajutat să înțeleagă că, pe parcursul anului școlar, vor contribui la salvarea naturii.

Doamna Archip a reușit cu pricepere să-si familiarizeze Patrula cu noțiunile principale despre colectarea și reciclarea DEEE, făcând uz de cele mai diverse tehnici de lucru la clasă: ateliere de discuții, realizarea paginii de Facebook, concursuri creative pe blogul școlii și vizionare de filme documentare. A conceput împreună cu micuții un site întreg cu activitățile Patrulei la clasă și în comunitate. Au organizat o expoziție de becuri pictate, în care fiecare a avut ocazia să-și arate creativitatea. A mers cu copiii și în comunitate, acolo unde a desfășurat campanii de informare pe tema colectării selective DEEE și a activităților Patrulei de Reciclare. Le-au asigurat succesul ”ambiția de a reuși, responsabilitatea față de mediu și implicarea totală în proiect, atât din partea mea cât și a copiilor” spune profesoara.

Scoala Gimnaziala nr10 Botosani 2

Eforturile copiilor din Patrulă nu au trecut neobservate. Au ajuns vedete până și în presa locală! Martori ai activității lor extraordinare stau pagina de Facebook a Patrulei și blogul lor.

Efervescența doamnei Archip și devotamentul Patrulei sale au contribuit la un an frumos și darnic în învățăminte pentru Școala Gimnazială Nr. 10 din Botoșani. Profesorul coordonator Ada-Irina Archip este un exemplu viu al adevărului din spatele proverbului englezesc ce i-a servit drept inspirație: ,,Cel ce nu se întoarce din drum ajunge departe.”