Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Colectarea DEEE, leac pentru nostagie

24 / 04 / 2018

#actiuni saptamanale, #Bucuresti, #editia 2017-2018, #generale


O profesoară trece prin curtea școlii, cu un casetofon. Copiii din Patrulă se reped la ea, entuziasmați: ”E deșeu, doamnă? Ni-l dați la reciclare?

Nu chiar acum, dragilor” replică doamna, amuzată, protejându-și aparatul de agenții zeloși. ”E echipamentul nostru de lucru. Noi pe ce mai ascultăm lecțiile de engleză la clasă?

Copiii nu au timp să fie dezamăgiți. Aparate vechi, defecte, adevăratele „deșeuri”, se adună la punctele amenajate pentru ca Suporterii programului să se debaraseze de ele.

La acțiunile de informare și mobilizare la colectarea deșeurilor electrice din 20 și 21 aprilie, Patrulele de Reciclare bucureștene au mai cucerit câțiva Suporteri.

Familia din imagine a venit la Liceul Tehnologic ”Sf. Antim Ivireanu” cu toate  electricele stricate din casă, la nici o oră de când voluntarii din Patrula de Reciclare i-au surprins în parc și le-au explicat cum e bine să procedeze cu ele.

Cu un gest emoționant, un adolescent a adus un ecran mare. „E televizorul la care eu mă uitam la desene animate când eram de vârsta lor.” Cât de „drag” i-a fost aparatul, se vede și după abțibildurile lipite pe el. ”Da, îmi aduce aminte de copilărie, dar nu se mai poate face nimic cu el. Ce rost mai avea să-l ținem?

Sentimentul de a face un gest bun și civilizat „bate” eventuala nostalgie care ne leagă de anumite obiecte. Așa și trebuie. Bijuteriile, mobila de calitate sau alte obiecte de preț mai pot fi păstrate pentru multă vreme sau lăsate generației următoare. Alte categorii de lucruri pot fi transformate, reutilizate, reînnoite. Niciunul din aceste scenarii nu se aplică aparatelor electrice vechi. O dată depășite, ele sunt „moarte” pentru totdeauna și nu fac decât să se degradeze iremediabil, până la punctul în care devin toxice. Nu este recomandabil să li se dea niciun fel de alte întrebuințări, gen dulap, cutie, coș de rufe, proptea, suport, treaptă etc. Oricâtă nostalgie ne-ar stârni amintirile cu ele, singurul lucru bun pe care îl putem face este să le trimitem la reciclare.

Patrulele responsabile de succesul acțiunilor din 20 și 21 aprilie sunt:

Grădinițele nr. 94, 230 și „Colț de Rai”
Școlile Gimnaziale nr. 144, 169, 59 și „Sf. Andrei”
Școala Specială pentru Deficienți de Auz „Sf. Maria”
Liceul Tehnologic „Sf. Antim Ivireanu”
Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații ”Ghe. Airinei”

Urmează!

Vineri, 27 aprilie 2018, între orele 12.00-17.00:

Școala Gimnazială nr 156 – Str. Dealul Țugulea nr. 35
Colegiul Economic „C-tin C. Kirițescu” – Str. Peștera Dâmbovicioara nr. 12
Montessori Kindergarden „Orizonturi Libere” – Str. Undiței nr. 11
Școala Gimnazială „I. H. Rădulescu” – Str. General Christian Tell nr. 22
Liceul Teoretic „Jean Monet” – Str. Jean Monet nr. 2
Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân” – Str. Feroviarilor nr. 37

Sâmbătă, 28 aprilie 2018, între orele 10.00-14.00:

Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” – Str. Roșia Montană nr. 41
Școala Gimnazială nr. 7 – Str. Neagoe Vodă nr. 11
Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” – Str. Școala Floreasca nr. 5

Acum este momentul să scăpați de aparatele electrice vechi sau stricate! Ajutați elevii din Patrula de Reciclare aducând deșeuri electrice mici la școlile menționate sau solicitând preluarea deșeurilor mari de la domiciliu sau de la sediu, prin formularul online sau TelVerde 0800 444 800 (gratuit în toate rețelele de telefonie).