Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Concursul național „Fă ceva bun, mai puțin plastic de acum!” – etapa 2, cu premii noi

Concursul național Mai puțin plastic, La Fântâna România, Patrula de Reciclare, 10 teme de mediu
6 / 12 / 2021

#2021, #concurs, #generale, #La Fantana, #poluare, #premii, #reciclare, #reducerea plasticului


Competiția de materiale video

Concursul național „Fă ceva bun, mai puțin plastic de acum!”, organizat de Patrula de Reciclare cu sprijinul La Fântâna România continuă cu o nouă etapă și noi premii. Competiția de materiale video tematice se derulează între 6 decembrie 2021 și 14 ianuarie 2022. În această nouă fază, copiii vor arăta cum pun în aplicare gesturile responsabile față de mediu care duc la reducerea cantității de deșeuri din plastic. Evitarea ambalajelor din plastic prin alternative refolosibile sau biodegradabile, colectarea în vederea reciclării, transformarea obiectelor din plastic pentru a fi reutilizate sunt câteva dintre aceste metode.

Participarea nu este condiționată de activitatea în etapa precedentă a concursului, care s-a desfășurat în lunile octombrie – noiembrie 2021! Pot lua parte copii de toate vârstele (între 3 și 18 ani) și echipe școlare coordonate de profesori, de oriunde din țară. Toți copiii, tinerii, profesorii, familiile sau instituțiile de învățământ care practică astfel de obiceiuri prietenoase cu mediul își pot promova, astfel, exemplul personal!

Concursul național, etapa II: 10 premii – 7 individuale, 3 pentru echipe

Competiția va avea 2 categorii de premii – 7 premii individuale și 3 pentru echipe.

Premiile individuale sunt dedicate copiilor și adolescenților care participă singuri sau alături de familiile lor, nu ca echipă școlară. Ei trebuie să realizeze un video de max. 1 minut în care prezintă ceea ce fac, în viața de zi cu zi, pentru a genera din ce în ce mai puține deșeuri din plastic și ce gesturi recomandă și altora, în acest scop.

Echipele școlare (mai mulți elevi de la aceeași unitate de învățământ) vor concura la categoria premiilor de echipă. Alături de profesorul lor coordonator, vor arăta, într-un film de max. 1’30” cum aplică în școală sau în comunitate principiile luptei contra poluării cu plastic.

Mărturiile video pot lua următoarele forme (sugestii):

  • video în care vorbesc direct copiii sau oamenii implicați (gen reportaj),
  • colaj de fotografii (cu voce pe fundal sau texte explicative),
  • colaj de scurte mărturii live ale mai multor copii/adulți,
  • mărturie personală – gen vlog,
  • animație. 

Filmele vor fi urcate pe platforme de socializare de către participanți sau vor fi trimise organizatorilor. Data limită este 14 ianuarie 2022.
Detalii în Regulament.

Aceste materiale video trebuie să respecte criteriile tehnice și de conținut detaliate în Anexa – Îndrumar.

Competitorii au toate informațiile despre reducerea deșeurilor din plastic, în prezentarea creată în cadrul concursului. Indicațiile necesare pentru a realiza video-uri eligibile se află în Îndrumarul menționat mai sus.  Se pot inspira și din alte filme create de voluntari, în cadrul programului Patrula de Reciclare:

https://bit.ly/2ZZxvLT
https://bit.ly/3ot4S3b
https://bit.ly/3rHbEnY

Început de an câștigător

Între 17 și 19 ianuarie, organizatorii vor selecta contribuțiile eligibile. Pe 20 ianuarie 2022 va fi organizată tombola pentru premii când vor fi extrași cei 10 câștigători.

Fiecare premiu individual este în valoare de 250 lei, iar premiile pentru echipe sunt în valoare de 500 de lei. Câștigătorii își vor putea comanda rechizite și alte materiale, în valoarea precizată, de pe site-ul desemnat de organizatori.

Concursul național desfășurat de Patrula de Reciclare cu sprijinul La Fântâna România este menit să ajute copiii și tinerii să înțeleagă cum trebuie să gestionăm responsabil ambalajele din plastic, pentru a limita poluarea cauzată de acestea, dar și să acționeze, concret, pentru a face o diferență.

În această nouă fază din concursul național, au șansa la un premiu copii și adolescenți între 3-18 ani, alături de familiile, profesorii și colegii lor.

Reducerea cantității de deșeuri din plastic este printre cele 10 teme de mediu abordate de Patrula de Reciclare. Este o cauză importantă a activismului climatic, în misiunea de a promova bunele obiceiuri față de natură.