Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Contribuția mare se adună de la fiecare

16 / 05 / 2018

#actiuni saptamanale, #Bucuresti, #editia 2017-2018, #generale


Bucurie mare la Școala Gimnazială nr. 129, unde reprezentanții Asociației RoRec au ținut o prezentare interactivă. Elevii au văzut filmul scurt „Și nouă ne pasă”, realizat de voluntarii de la Colegiul de Arte Baia Mare. În auditoriu a plutit sentimentul satisfacției. Copiii au fost mândri că fac parte din Patrula de Reciclare și că au grijă de mediul înconjurător în fiecare zi.

Toată săptămâna le-am spus părinților și prietenilor să nu cumva să mai arunce aparatele electrice stricate la gunoi sau la ghenă.” „Am adus baterii și telefoane vechi ca să le punem în urmele noastre de colectare. Așa știm sigur că se duc la reciclare” le-au povestit elevii doamnei Claudia Geicu, Consilierul Patrulei de Reciclare și invitaților săi.

Copiii au fost curioși să afle cât mai multe detalii: ce se întâmplă cu un deșeu electric, cum poate polua mediul înconjurător dar și ce se întâmplă cu vechiturile electrice după ce ajung la reciclare.

Asociația RoRec colaborează cu mulți primari din toată țara, dar aici, la Școala 129, reprezentanții Asociației au găsit unul foarte special! Ioan Alexe, elev în clasa a VII-a este „Primar al Sectorului 4” în proiectul Primăria Copiilor. Ioan își ia în serios rolul și, ca un adevărat gospodar, este preocupat de și sprijină activitatea colegilor săi din Patrulă.

Acțiunea s-a bucurat de susținerea tuturor – profesori, elevi și părinți au adus, fiecare, câte un deșeu electric, mai mic sau mai mare. „Noi nu avem decât un fier de călcat. Fiul meu a fost puțin dezamăgit că nu ni s-a mai stricat nimic prin casă”  a spus, zâmbind, un părinte. „Dar cred că e important că am venit și am participat. Îmi place că învață la școală că trebuie să faci ceva, să acționezi, chiar dacă ai impresia că nu ai o contribuție foarte mare. „Contribuția mare” se adună prin faptele tuturor.”

Ediția 2017-2018 a cunoscut cea mai intensă activitate în rândul echipei bucureștene. Peste 70 de patrule și Școli-Suporter au desfășurat acțiuni de informare și mobilizare la colectarea deșeurilor electrice, în cartierele lor.