Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Vreți mai simplu CSR-ul? ”Investiți” numai deșeul!

9 / 05 / 2016

#CSR, #editia 2015-2016, #Patrula de Reciclare in presa, #romaniapozitiva, #Suporterii Patrulei


Soluții pentru firmele preocupate de noua raportare nefinanciară obligatorie

Dețineți sau lucrați într-o firmă cu peste 500 de angajați? Dacă da, de anul viitor vă așteaptă o nouă provocare. Începând din 2017, responsabilitatea socială și sustenabilitatea nu mai sunt opționale! Firma dumneavoastră va trebui să le raporteze într-o declarațieScoala-gimnaziala-George-Calinescu_Bucuresti nefinanciară care va conține ”informații privind cel puțin aspectele de mediu, sociale și de personal, respectarea drepturilor omului și combaterea corupției și a dării de mită.”

Dacă, până acum, responsabilitatea față de comunitate și mediu era considerată ”privilegiul” companiilor multinaționale și al organizațiilor mari, prin Directiva 2014/95/EU, devine o obligație și pentru firmele medii. Acest lucru ar putea îngrijora managerii care nu sunt obișnuiți să aloce resurse unor astfel de demersuri. Toți agenții economici ar trebui să considere aceste aspecte o investiție, un obiectiv de afaceri și un avantaj competitiv important, mai degrabă decât o ”cheltuială”.

Articol CSR Romaniapozitiva
Nu e o situație ușoară pentru firmele care trebuie să raporteze pentru prima oară activități de mediu, dezvoltare sustenabilă și implicare în comunitate. O soluție ar fi să se asocieze cu un proiect al societății civile, care se desfășoară deja, cu rezultate pozitive.

Descoperiți cum puteți avea un proiect de responsabilitate socială  cu deșeurile electrice din firmă sau companie, în Romania Pozitivă.