Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Cum am făcut primul million!

23 / 06 / 2015

#Continental Hotels, #editia 2014-2015, #Mediapost Hit Mail, #Mediatel Data, #Suporterii Patrulei, #un milion de kg DEEE


Patrula de Reciclare a salvat România de un milion de kilograme de deșeuri electrice. Pe parcursul celor 4 ediții ale programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, peste 70.000 de copii și elevi și 1800 de profesori din toață țara au ajutat românii să înțeleagă cât de important este să colectăm responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Alexandra Arnăutu, managerul programului consideră că „un milion de kg de deșeuri electrice colectate în România sunt, în primul rând, dovada că educația are o șansă să schimbe comportamente și, prin urmare, să ne schimbe viața în bine. Recordul Patrulei de Reciclare înseamnă că protejat natura de o cantitate importanta de substanțe toxice dar mai ales că, azi, milioane de români sunt mai conștienți de impactul gesturilor lor asupra mediului înconjurător. Toți cei care au venit în contact cu mesajul patrulei și au predat deșeuri electrice la reciclare o vor face și de acum înainte.Liceul Tehnologic Lespezi judetul Iasi

Unele patrule au descoperit și ecologizat adevărate gropi de deșeuri electrice, în comunitățile lor. Acum, se uită cu mândrie că locul e curat și așteaptă să înceapă să crească iarba. Prin eforturile elevilor și dascălilor din Patrula de Reciclare, am câștigat cu toții, in toata tara, un nou nivel al conștiinței civice și al responsabilității față de mediu.”Bihor_Liceul Tehnologic nr. 1, Popesti_28 martie 2014

În București și zeci de orașe, sate și comune din România, sute de grădinițe, școli și licee înscrise în program au devenit centre de informare și mobilizare a comunităților la colectarea DEEE. Echipe de preșcolari, elevi și liceeni îndrumate de dascăli au organizat activități educative și artistice în școală dar au ieșit și în stradă, au bătut la ușile vecinilor, au distribuit materiale de informare, au organizat evenimente ca să încurajeze oamenii, firmele, instituțiile publice și alte școli să scape în mod legal și civilizat de aparatele electrice vechi sau stricate, de becurile, neoanele și bateriile uzate.

Datorită lor, mii de vechituri electrice care ocupau spațiu inutil în gospodăriile oamenilor, în birouri și depozite de firme și instituții au fost colectate și trimise la reciclare în loc să fie aruncate cu gunoiul menajer sau abandonate în natură, unde unele substanțe nocive pe care acestea le conțin, precum mercurul, freonul, cadmiul, aluminiul ar fi poluat pentru sute de ani locurile acelea.

Scoala-Mihai-Dragan-506x360

La acest record au contribuit mult Suporterii Patrulei – instituțiile, firmele și organizațiile care au casat deșeurile electrice din gestiune în beneficiul Patrulei. Cei mai noi Suporteri ai Patrulei – Continental Hotels, Mediapost Hit Mail și Mediatel Data, au ajutat echipa națională să „pună pe cântar” ultimele kilograme de deșeuri până la un milion !
Angajații noștri au primit cu mare bucurie și deschidere această inițiativă care nu doar facilitează procesul colectării deșeurilor electrice ci și susține dezvoltarea unui proiect de conștientizare națională a impactului pe care îl avem asupra mediului înconjurător. Pentru firme, să susțină Patrula de Reciclare și să demonstreze solidaritate este atât un pas către schimbare cât și un pas în procesul de educare. Educația în domeniul protejării mediului începe cu copiii dar poate fi însușită și de adulți și de companii, mai ales că efortul este minim” declară Roxana Păun, Brand &Marketing manager Continental Hotels.

Botosani, Scoala Gimnazială nr. 10 Botosani__26 mai 2014Patrula de Reciclare începe cursa pentru cel de-al doilea milion de kilograme de deșeuri electrice ! Cât de curând se va atinge și acest al doilea record depinde, de asemenea, de mobilizarea și solidaritatea de care vor da dovadă Suporterii și comunitățile.

Tot aceștia vor decide ce Patrule locale câștigă premiile naționale ale ediției, în funcție de ce cantitate de deșeuri electrice vor preda la reciclare pentru Patrulele București și în fiecare județ până la 31 august 2015 !