Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Cum vă veți susține Patrula de Reciclare locală, la Ediția Suporterilor?

19 / 11 / 2018

#comunicat presa, #editia 2018-2019, #generale, #Rezultate inscrieri


București, 20 noiembrie 2018. Echipe de profesori și copii din aproape 500 de grădinițe, școli și licee din țară s-au înscris în cea de-a VIII-a ediție a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Aflați ce unități de învățământ vor reprezenta județul dumneavoastră și Municipiul București în competiția națională pentru colectarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Acestea sunt școlile pe care le puteți sprijini predând la reciclare aparate electrice vechi sau defecte de orice fel, până la 31 august 2019.

Profesorii și copiii vor încerca să depășească performanța ediției precedente, când, datorită acțiunilor Patrulelor de Reciclare, în România au fost colectate 1.100.000 kg de deșeuri electrice. Tinerii voluntari au șanse să stabilească un nou record, dacă vor fi susținuți de oamenii și organizațiile din județul lor – Suporterii Patrulei, cărora le este dedicată ediția.

Instituțiile publice, firmele și orice alte organizații care înțeleg cât de important este să contribuie la colectarea DEEE dar și la performanțele copiilor din Patrula locală pot scăpa de orice fel de deșeuri electrice în beneficiul școlilor participante.

Aparatele electrice vechi și defecte mici, bateriile uzate și becurile arse pot fi duse la punctele de colectare din proximitate, care se găsesc cu ajutorul hărții interactive.

Aparatele electrice și electrocasnice mari sunt preluate în mod gratuit direct de la domiciliul sau sediul celor care doresc să se debaraseze de ele – cetățeni, firmele, instituții și alte organizații.

Ei trebuie doar să sune la TelVerde 0800 444 800 sau să completeze formularul de comandă pe www.patruladereciclare.ro/recicleaza

Persoanele juridice care casează aparatele electrice din gestiune în cadrul programului beneficiază de preluarea gratuită a acestora, cu toate documentele necesare. Prin acest gest, companiile și instituțiile acordă un sprijin substanțial echipei locale de elevi și obțin statutul de Suporteri ai Patrulei de Reciclare.

Pentru noi e o mare satisfacție să vedem că mesajul nostru a convins, că orașul devine mai curat și oamenii mai atenți. E frumos când vin vecinii sau părinții, din proprie inițiativă, să ne întrebe cum ne mai pot ajuta. Iar copiii sunt extraordinar de mândri când pot povesti ceva din ceea ce au învățat despre reciclare” spune una din profesoarele care participă de mai multă vreme la program.

Conform legilor europene pe care ni le-am asumat, până în 2020, România trebuie să recicleze 45% din cantitățile de deșeuri de echipamente electrice și electronice vândute, în medie, în ultimii trei ani. Începând cu anul 2021 procentul va fi de 65% din cantitățile de aparate electrice puse pe piață. Dacă nu atingem aceste ținte, riscăm să plătim amenzi ce pot ajunge până la 124.000 de euro pentru fiecare zi de neconformitate, ce vor fi plătite din buzunarul fiecăruia dintre noi.

Cadrele didactice și elevii voluntari au contribuit, în ultimii ani, la creșterea cantității de DEEE colectate în România, și, în special, la creșterea nivelului de conștientizare și educație a populației în ceea ce privește singurul mod corect de a scăpa de aparatele electrice inutile. Fiecare unitate de învățământ devine un nucleu de informare și promovare a comportamentului responsabil față de mediul înconjurător, pentru comunitatea respectivă.

Ediția a VIII-a a programului care se desfășoară în anul școlar 2018-2019 este dedicată Suporterilor – toți cei care se alătură cauzei programului și colectează selectiv deșeurile electrice.